• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumiem Latvijas ekonomikas atveseļošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2009., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrisko mediju darba grupas sastāvu

Vēl šajā numurā

29.10.2009., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumiem Latvijas ekonomikas atveseļošanai

 
 

Eiropas Parlamenta Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupas sagatavotie priekšlikumi, kā Eiropas Savienībai (ES) veicināt Latvijas ekonomikas atveseļošanu, vērtējami ļoti pozitīvi un to realizācija sniegtu būtisku atbalstu mūsu valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanā. To 27.oktobrī, tiekoties ar Eiropas Parlamenta Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupas prezidentu Giju Ferhofštatu, pauda Saeimas deputāti.

“Tas ir ļoti pozitīvs signāls, ka Eiropas Parlamenta politiskās grupas līderis un ilggadējs Beļģijas premjerministrs nāk klajā ar tik reāli izpildāmiem priekšlikumiem Latvijas ekonomiskās situācijas uzlabošanai,” sarunā uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

“Latvija vēlētos saņemt no Eiropas Savienības skaidru apliecinājumu, ka pēc tam, kad būsim izpildījuši visas starptautiskajiem aizdevējiem paustās apņemšanās, arī Eiropas Savienība spers soli pretī, lai palīdzētu mums ātrāk pārvarēt krīzi. Šie priekšlikumi ir pirmais signāls, ka šādu soli Eiropas Savienība varētu spert,” teica V.Paegle.

Iepazīstinot ar priekšlikumiem, kā ES varētu veicināt Latvijas ekonomikas atveseļošanu, G.Ferhofštats norādīja, ka ar tiem viņa vadītais politiskais spēks vēlas mudināt ES vairāk darīt, lai vismaz daļēji sniegtu Latvijai, Lietuvai un Igaunijai to atbalstu un aizsardzību, ko saņem eirozonas valstis.

“Tas ir mūsu pienākums palīdzēt jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kuras globālajā finanšu krīzē cietušas īpaši smagi,” teica G.Ferhofštats. Viņš skaidroja, ka visus piecus priekšlikumus ES būtu iespējams pieņemt ātri, jo to dēļ nebūtu jāgroza ES līgumus.

Eiropas Parlamenta Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupa sagatavotie priekšlikumi paredz: ierosināt Eiropas Centrālajai bankai uz laiku paplašināt savus instrumentus attiecībā uz Baltijas valstīm; izveidot īpašu investīciju banku, kura sniegtu aizdevumus jauno dalībvalstu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem; ES uz laiku atvieglot jaunajām dalībvalstīm piekļuvi ES fondiem; rosināt Eiropas Globalizācijas pielāgošanas fondu finansēt no atsevišķas budžeta līnijas; apsvērt iespēju Baltijas valstīs ieviest eiro kā likumīgu maksāšanas līdzekli paralēli nacionālajām valūtām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!