• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieces vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2009., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bērnu skološanu no sešu gadu vecuma

Vēl šajā numurā

29.10.2009., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieces vizīti Saeimā

 
 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 20.oktobrī tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Džūditu Gārberi.

Tikšanās gaitā pārrunāta Latvijas un ASV sadarbība drošības un militārajā jomā, kā arī cīņa ar starptautisko terorismu un korupcijas apkarošana. Latvijas karavīri turpinās dalību NATO vadītajā Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) misijā Afganistānā, apliecināja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

“Neskatoties uz ekonomiskajām grūtībām, esam gatavi piedalīties šajā misijā, kas ir būtiska ne tikai kolektīvajai drošībai, bet arī Latvijas nacionālajai drošībai. Tā ir arī laba iespēja reālos kaujas apstākļos celt mūsu karavīru kaujasspējas,” pauda J.Dalbiņš. Komisijas priekšsēdētājs arī pateicās, ka ASV pieņēmusi Latvijas piedāvājumu ASV nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu izmantot mūsu valsti.

Kā uzsvēra vēstniece, ASV militārpersonas un politiskā vadība augstu vērtē Latvijas karavīru dienestu misijā Afganistānā. “Prezidents Baraks Obama vairākkārt teicis, ka nav jaunu un vecu sabiedroto, ir tikai labi sabiedrotie. Latvija ir labs ASV sabiedrotais, stratēģiskais partneris un draugs,” teica Dž.Gārbere. Vēstniece arī atzinīgi novērtēja Latvijas pārstāvja dalību NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādes komitejā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!