• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 15. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.1999., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Agreement between The Government of the Republic of Latvia and The Government of the People's Republic of China relating to Civil Air Transport

Vēl šajā numurā

17.06.1999., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 15. jūnija sēdē

Nobeigums. Sākums

— "LV" nr.195/196,

16.06.1999.

Izdarīti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 4.novembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.60 17.§) "Par jauna maģistrālā naftas cauruļvada izbūvi cauri Latvijas Republikas teritorijai". 3.2. un 3.3.apakšpunktā vārdi "1999.gada 1.martam" aizstāti ar vārdiem "1999.gada 31.decembrim".

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par pasākumiem, kas veicami, lai atbilstoši Eiropas Savienības prasībām novērstu trūkumus nacionālajos normatīvajos aktos personu datu aizsardzības un transporta jomā. Ministru kabineta 1999.gada 18.maija sēdes protokollēmumā (prot. Nr.26 17.§) izdarīti grozījumi un 4.3.apakšpunkts izteikts šādā redakcijā: "4.3. sagatavot un līdz š.g. 1.oktobrim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem likumdošanas saskaņošanā kombinēto pārvadājumu un iekšējo ūdensceļu jomā."

Akceptētas Latvijas Nacionālās programmas integrācijai Eiropas Savienībā projekta sadaļas: 4.nodaļa "Sagatavot sabiedrību dalībai Eiropas Savienībā"; 5.nodaļa "Sagatavot ekonomiku dalībai Eiropas Savienībā"; 6.nodaļa "Sagatavoties Eiropas Savienības dalībvalsts tiesību un pienākumu pārņemšanai"; 7.nodaļa "Sagatavot valsts pārvaldi dalībai Eiropas Savienībā"; 1.pielikums "Saikne starp Pievienošanās partnerību un Nacionālo programmu integrācijai Eiropas Savienībā"; 2.pielikums "Finansējuma tabulas". Ministru prezidenta biedram Eiropas Savienības lietās Guntaram Krastam uzdots iesniegt Eiropas Komisijā Latvijas Nacionālo programmu integrācijai Eiropas Savienībā.

Pieņemta zināšanai informācija par pasākumiem, kas veicami, lai atbilstoši Eiropas Savienības prasībām novērstu trūkumus nacionālajos normatīvajos aktos budžeta un finansu kontroles jautājumos.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem attiecībā uz bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" pārvaldes modeļiem. Iekšlietu ministrijai uzdots līdz 1999.gada 1.jūlijam noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projektu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" likvidāciju vai reorganizāciju, kā arī grozījumus visos ar valsts robežbūvi saistītajos tiesību aktos.

Pieņemta zināšanai informācija par pasākumiem, kas veicami, lai atbilstoši Eiropas Savienības prasībām novērstu trūkumus nacionālajos normatīvajos aktos statistikas jomā. Akceptēti Ekonomikas ministrijas priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami, lai atbilstoši Eiropas Savienības prasībām novērstu trūkumus nacionālajos normatīvajos aktos statistikas jomā. Minētos pasākumus nolemts īstenot valsts budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros. Ekonomikas ministrei Ingrīdai Ūdrei uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par situāciju statistikas jomā, tai skaitā par iespējām samazināt statistisko pārskatu sagatavošanas termiņus.

Pieņemta zināšanai Ministru prezidenta biedra, satiksmes ministra Anatolija Gorbunova sniegtā informācija par situāciju autoceļu jomā. Satiksmes ministrijai mēneša laikā uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā nepieciešamos ar autoceļiem saistītos konceptuālos jautājumus.

Pieņemta zināšanai informācija par nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanas otrā posma sagatavošanu patērētāju un veselības aizsardzības jomā.

Pieņemta zināšanai finansu ministra, labklājības ministra, satiksmes ministra, zemkopības ministra, izglītības un zinātnes ministra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, kultūras ministra un īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām iesniegtā informācija par valsts speciālā budžeta līdzekļu izlietojumu un budžeta pārvaldes modeli. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos Jānim Bunkšam uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā konceptuālu jautājumu par speciālo budžetu pārvaldes modeļiem, tai skaitā par iespējām mācību iestādēm brīvi izmantot pašu ieņēmumus.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par nacionālo programmu izstrādāšanas gaitu. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un līdz š.g. 9.jūlijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā konceptuālu jautājumu par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai.

Pieņemts zināšanai konceptuālais ziņojums par valsts nekustamās mantas domājamām daļām. Darba grupai mājokļu un īres likumdošanas pilnveidošanas koncepcijas un normatīvo aktu projektu izstrādei uzdots mēneša laikā sagatavot priekšlikumus par grozījumiem normatīvajos aktos saistībā ar kopīpašumu sadali vai izbeigšanu un iesniegt tos izskatīšanai Ministru kabinetā.

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas Savienības projektu "Baltijas jūras partneriāts 2001"". Ekonomikas ministrijai uzdots turpināt darbu atbilstoši Eiropas Savienības projektam "Baltijas jūras partneriāts 2001" un reizi četros mēnešos informēt Ministru prezidentu par projekta virzību. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots valsts budžeta projektā 2000.gadam paredzēt valsts budžeta līdzekļus Eiropas Savienības projekta "Baltijas jūras partneriāts 2001" foruma organizēšanai Rīgā.

Valdība akceptēja rīcības plānu ar dioksīnu saindētās pārtikas un lopbarības ievešanas un izplatīšanas Latvijā novēršanai. Finansu ministram Ivaram Godmanim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots iedalīt naudas summu 33400 latu dioksīna testēšanas izmaksu segšanai saskaņā ar Zemkopības ministrijas un Labklājības ministrijas iesniegto tāmi. Zemkopības ministrijai un Labklājības ministrijai uzdots līdz šā gada 1.oktobrim iesniegt Ministru kabinetā apstiprināšanai rīcības plānu, lai novērstu iespējamās sekas, ko varētu izraisīt sevišķi bīstamas lipīgās dzīvnieku slimības un toksikozes. Zemkopības ministram Pēterim Salkazanovam uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē jūlija beigās informāciju par komisijas paveikto, kā arī kopīgi ar Ārlietu ministriju sagatavotu informāciju par iespējām no eksportētājvalstīm saņemt kompensāciju par nodarītajiem zaudējumiem.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par gaisa kvalitāti".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!