• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ģenētiski modificētu organismu noraidošu pozīciju

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā


 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 14.oktobrī konceptuāli atbalstīja grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, paredzot valsts līdzfinansējumu garantētā minimālā ienākuma (GMI) un dzīvokļa pabalsta izmaksai.

“Spiedīgajos ekonomiskajos apstākļos daudzās pašvaldībās pieaug palīdzības prasītāju skaits un trūkst līdzekļu obligāto pabalstu izmaksai. Valsts šajā situācijā nāks talkā un palīdzēs ar finansējumu, lai pašvaldības grūtībās nonākušajiem iedzīvotājiem varētu izmaksāt GMI un dzīvokļa pabalstu. Šie pabalsti pašvaldībām saviem iedzīvotājiem jānodrošina prioritārā kārtā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. Kopš 1.oktobra GMI pabalsts tiek diferencēts. Pilngadīgām personām tas noteikts 40 latu, bet bērniem – 45 lati.

Likumā paredzēts arī noteikt, ka papildus obligātajiem pabalstiem pašvaldības saistošajos noteikumos var noteikt arī citus pabalstus, bet tikai pamatvajadzību nodrošināšanai. “Tas palīdzēs novērst situāciju, ka atsevišķas pašvaldības izmaksā šai ekonomiskajai situācijai neatbilstoši dāsnus pabalstus, kas nav saistāmi ar iedzīvotāju pamatvajadzībām,” norādīja A.Barča.

Novērtējot ģimenes ienākumus, turpmāk tiks ņemts vērā arī ģimenes valsts pabalsts. Savukārt ienākumos neskaitāmajā summā iekļaus tikai pirmos 50 latus no vecāku pabalsta līdzšinējo 100 latu vietā.

Komisija lēma lūgt Saeimu piešķirt šim likumprojektam steidzamību, un paredzams, ka Saeimā tas tiks skatīts divos lasījumos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!