• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Transatlantiskā organizācija: Par drošību un ekonomisko krīzi – šeit un šodien. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2009., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199584

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

23.10.2009., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Transatlantiskā organizācija: Par drošību un ekonomisko krīzi – šeit un šodien


 

No 23. līdz 24.oktobrim Rīgā, Mazajā ģildē, notiks Rīgas konference 2009 “Ekonomiskā atgūšanās mainīgā drošības vidē: transatlantiskā dienaskārtība 2010”.

Konferencē piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Luksemburgas premjerministra vietnieks un ārlietu un imigrācijas ministrs Žans Aselborns, Latvijas aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets, Lietuvas ārlietu ministrs Vīgauds Ušacks, Spānijas ārlietu ministrs Migels Anhels Moratinoss, Eiropas Savienības īpašais pārstāvis Dienvidkaukāzā Pīters Semnebijs, ASV Vācijas Māršala fonda prezidents Kreigs Kenedijs un citas augsti stāvošas un starptautiski atzītas personas.

Konferences dalībnieki diskutēs par izaicinājumiem, ko valstu un reģionu drošībai ir radījusi pasaules ekonomiskā lejupslīde. Īpaša uzmanība tiks pievērsta transatlantiskajai telpai, konkrētāk aplūkojot Ziemeļeiropu, kā arī diskutējot par Melnās jūras reģiona jaunajiem drošības izaicinājumiem. Ekspertu uzmanības lokā būs arī transatlantisko institūciju attīstība, tai skaitā NATO jaunās Stratēģiskās koncepcijas izstrāde. Savukārt 23.oktobra vakara diskusijas par Eiropas Savienības gāzes tirgu un Ukrainas ārpolitisko nostāju, kas balstīsies uz Chatham House principiem, ko atbalsta Frīdriha Ēberta fonds, būs pieejamas tikai Rīgas konferences 2009 dalībniekiem.

Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju, Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Baltijas–Melnās jūras aliansi un Latvijas Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisiju. Konferenci atbalsta ASV Vācijas Māršala fonds, Konrāda Adenauera fonds, Sorosa fonds–Latvija, ASV vēstniecība Latvijā, NATO.

Rīgas konference, kurā tiek skatīti Eiropas un transatlantiskās sabiedrības drošības un ārpolitikas jautājumi, notiks jau ceturto gadu, tādējādi iezīmējot Latviju pasaules kartē kā starptautisko politikas ekspertu un diplomātu tikšanās vietu.

Konferences programma un izvērstāks dalībnieku saraksts – Rīgas konferences 2009 mājaslapā www.rigaconference.lv.

Māris Cepurītis, “Rīgas konferences 2009” mediju koordinators

(Plašāk par konferenci paredzēts – nākamajā “LV” laidienā – Red.)

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!