• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 20. oktobra noteikumi Nr. 1194 "Noteikumi par dzīvesvietas deklarācijas veidlapu, deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtību un dzīvesvietas elektroniskās deklarēšanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.449

Par M.Krastiņa atbrīvošanu no Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas parlamentārā sekretāra amata

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1194

Pieņemts: 20.10.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1194

Rīgā 2009.gada 20.oktobrī (prot. Nr.72 9.§)
Noteikumi par dzīvesvietas deklarācijas veidlapu, deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtību un dzīvesvietas elektroniskās deklarēšanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 8.panta astoto daļu
1. Noteikumi nosaka personas dzīvesvietas deklarācijas (turpmāk – deklarācija) veidlapas paraugu (1.pielikums), deklarācijas iesnieguma veidlapas paraugu (2.pielikums) un deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtību, kā arī nosaka tīmekļa vietni, kurā pieejama speciāla tiešsaistes forma dzīvesvietas deklarēšanai elektroniski, kārtību, kādā dzīvesvietu deklarē elektroniski, kā arī tiešsaistē aizpildāmajā formā iekļauto ziņu apjomu.
2. Deklarējot dzīvesvietu pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē (turpmāk – iestāde), persona aizpilda deklarāciju.
3. Deklarējot dzīvesvietu elektroniski, aizpilda speciālu tiešsaistes formu.
4. Pēc deklarācijas saņemšanas iestāde vai Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk – pārvalde) pārbauda, vai ziņas par:

4.1. deklarējamo personu ir iekļautas Iedzīvotāju reģistrā;

4.2. deklarējamās dzīvesvietas adresi ir iekļautas Valsts adrešu reģistrā.
5. Ja iestāde vai pārvalde konstatē ziņu neatbilstību šo noteikumu 4.punktā minētajām prasībām, tā pieņem lēmumu par atteikumu reģistrēt deklarēto dzīvesvietu.
6. Elektroniski dzīvesvietu deklarē tīmekļa vietnē www.latvija.lv, autenti­fikācijai un deklarācijā sniegto ziņu patiesuma apstiprināšanai izmantojot drošu elektronisko parakstu vai kredītiestādes elektronisko norēķinu sistēmas autenti­fikācijas līdzekli.
7. Dzīvesvietas deklarēšanai elektroniski persona var izmantot tās kredītiestādes elektronisko norēķinu sistēmas autentifikācijas līdzekli, kura noslēgusi attiecīgu vienošanos ar Latvijas valsts saišu portāla www.latvija.lv pārzini par autentifikācijas elektronisko pakalpojumu sniegšanu.
8. Pārvalde personu identificē pēc personas koda, kas iekļauts uzticama sertifikācijas pakalpojuma sniedzēja izsniegtā kvalificētā sertifikātā vai kredītiestādes izsniegtajā autentifikācijas līdzeklī.
9. Deklarējot dzīvesvietu elektroniski, tīmekļa vietnē www.latvija.lv aizpilda speciālu tiešsaistes formu, norādot šādas ziņas:

9.1. ziņas par dzīvesvietas deklarētāju, ja deklarē nepilngadīgas vai rīcīb­nespējīgas personas dzīvesvietu;

9.2. dzīvesvietas adrese;

9.3. papildu adrese (adreses), ja tāda (tādas) ir;

9.4. tiesiskais pamats dzīvot deklarējamā dzīvesvietā;

9.5. elektroniskā pasta adrese.
10. Izmantojot kredītiestādes elektronisko norēķinu sistēmas autentifikā­cijas līdzekli, persona var deklarēt dzīvesvietu no 2009.gada 1.novembra.
11. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 5.decembra noteikumus Nr.986 “Noteikumi par dzīvesvietas deklarācijas un deklarācijas iesnieguma veidlapām un deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtību” (Latvijas Vēstnesis, 2006, 195.nr.; 2009, 107.nr.).
Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
1.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 20.oktobra noteikumiem Nr.1194
Iekšlietu ministre L.Mūrniece
2.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 20.oktobra noteikumiem Nr.1194
Iekšlietu ministre L.Mūrniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!