• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Kredītiestāžu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Kredītiestāžu likumā

 
 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 20.oktobrī neatbalstīja priekšlikumu grozījumiem Kredītiestāžu likumā, kas paredzēja ar atpakaļejošu spēku aizliegt bankai atmaksāt aizdevumus, no kuriem tai radušās pakārtotās saistības, vai izmaksāt procentus par šādiem aizdevumiem. Šādu aizliegumu varēs piemērot nākamajā dienā pēc grozījumu Kredītiestāžu likumā izsludināšanas, un tas neattieksies uz banku, kas jau saņēmusi valsts palīdzību.

Turpmāk banka valsts atbalsta saņemšanas laikā nedrīkstēs atmaksāt tai saskaņā ar pakārtotajām tiesībām aizdotos līdzekļus, kā arī aprēķināt, uzkrāt un izmaksāt par šādu aizdevumu procentus un citu atlīdzību. Šāds aizliegums attieksies arī uz banku, kurai Finanšu un kapitāla tirgus komisija būs noteikusi noguldījumu ierobežojumus.

Minēto aizliegumu nepiemēros pakārtotajām saistībām, kas radušās pēc komercdarbības atbalsta piešķiršanas vai noguldījumu ierobežošanas.

Pakārtotās saistības Kredītiestāžu likumā tiks definētas kā saistības, kas bankai rodas no aizdevuma neatkarīgi no noslēgtā darījuma veida. Šādas saistības aizdevējam dod tiesības atprasīt aizdevumu pirms termiņa tikai bankas maksātnespējas vai likvidācijas gadījumā. Banka aizdoto naudu varēs atmaksāt tikai pēc visu citu kreditoru prasījumu apmierināšanas, bet pirms akcionāru prasījumu apmierināšanas.

Plānots, ka par Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavotajiem grozījumiem Kredītiestāžu likumā Saeima galīgajā lasījumā lems 22.oktobrī, informēja komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!