• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: Par gatavību sniegt sociālo palīdzību iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2009., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.10.2009., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs: Par gatavību sniegt sociālo palīdzību iedzīvotājiem


 

Labklājības ministrs Uldis Augulis 20.oktobrī tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, lai pārrunātu aktualitātes sociālajā jomā.

Galvenais jautājums, kas interesēja gan labklājības ministru, gan Latvijas lielākās pašvaldības vadītāju, bija valsts un pašvaldības gatavība sniegt sociālo palīdzību ekonomiskās grūtībās nonākušiem iedzīvotājiem.

Jau sarunas sākumā ministrs iepazīstināja Rīgas mēru ar Labklājības ministrijas (LM) sagatavoto vēstuli 118 Latvijas pašvaldībām par aktualitātēm sociālās palīdzības jomā. Tajā viens no būtiskākajiem ir jautājums par pašvaldību finansiālo stiprināšanu ar mērķi nodrošināt adekvātu garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksu trūcīgajiem iedzīvotājiem.

Kā norādīja U.Augulis, atbilstoši Sociālās drošības tīkla stratēģijai LM tika dots uzdevums izstrādāt un iesniegt īstenošanai nepieciešamos normatīvos aktus. Tā rezultātā ir sagatavoti un Valsts kancelejā iesniegti: likumprojekts “Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”, Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts “Valsts budžeta līdzekļu piešķiršanas nosacījumi pašvaldībām GMI līmeņa pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksu nodrošināšanai un līdzekļu piešķiršanas kārtība”.

Iepazīstoties ar likumprojektu un MK noteikumu projektu, sarunas dalībnieki pozitīvi novērtēja valsts atbalstu pašvaldībām, kas paredz, ka, sākot ar 2009.gada 1.novembri, pašvaldības var rēķināties ar 50% valsts budžeta līdzfinansējumu pašvaldību sociālajiem pabalstiem (garantētā minimālā ienākuma līmeņa un dzīvokļa pabalstam), kas tiek piešķirti, sākot ar šā gada 1.oktobri.

Turklāt gan N.Ušakovs, gan arī labklājības ministrs atzina, ka ir nepieciešama liberālāka pašvaldību pieeja savos saistošajos noteikumos noteikt labvēlīgākus nosacījumus attiecībā uz kredītņēmējiem, kas to izlietojuši vienīgā mājokļa iegādei, kā arī patēriņa kredīta ņēmējiem, kuri objektīvu apstākļu dēļ nonākuši maksātnespējas situācijā.

Tikšanās laikā klātesošie apsprieda arī pašvaldības sociālo institūciju problēmas un iespējas, pašvaldības iesaistīšanos nodarbinātības pasākumos, kā arī tās paveikto prakses vietu izveidošanā un nodrošināšanā bezdarbniekiem.

Sarunā piedalījās arī LM valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs un Rīgas mēra biroja vadītāja Ilze Stobova.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!