• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 15. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.1999., Nr. 195/196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Somija vienmēr ir atbalstījusi un atbalsta Latviju"

Vēl šajā numurā

16.06.1999., Nr. 195/196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 15. jūnija sēdē

Akceptēti noteikumi "Dzelzceļa tehniskās inspekcijas nolikums". Dzelzceļa tehniskā inspekcija ir Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas kontrolē un uzrauga valsts noteikto kustības drošības prasību ievērošanu dzelzceļā.

Akceptēti "Noteikumi par dabas liegumiem". Noteikumi nosaka 211 īpaši aizsargājamas dabas teritorijas — dabas liegumus.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā vērtējama ietekme uz vidi". Tie nosaka ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras ieviešanas prasības. Tas nodrošinās nepieciešamos pasākumus būtiskas nelebvēlīgas ietekmes uz vidi novēršanai, samazināšanai un kontrolēšanai.

Valdība akceptēja "Noteikumus par Latvijas būvnormatīvu LBN 223–99 "Kanalizācijas ārējie tīkli un būves"". Būvnormatīvs attiecas uz jaunu ārējo kanalizācijas sistēmu projektēšanu un esošo sistēmu rekonstrukciju (izņemot pagaidu sistēmas).

Akceptēta "Instrukcija par ierēdņu amatu novērtēšanas un pirmās līdz sestās amata kvalifikācijas kategorijas noteikšanas metodiku". Šī instrukcija nosaka vienotu metodiku ierēdņu amatu novērtēšanai un pirmās līdz sestās amata kvalifikācijas kategorijas noteikšanai valsts civiliestādēs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi" un Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumos Nr.48 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem". Minētie noteikumi precizēti atbilstoši noteikumiem "Dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu aprites noteikumi", "Degvielas aprites noteikumi" un "Tehniskā spirta aprites noteikumi".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par jēlspirta un spirta zuduma normām". Šie noteikumi nosaka jēlspirta un spirta zuduma normas jēlspirta, spirta un alkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmumiem ražošanas, pārstrādes un uzglabāšanas procesā, kā arī uzglabāšanas procesā akcīzes preču noliktavā.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par Īrestiesu likuma atzīšanu par spēku zaudējušu". Sakarā ar to akceptēti un nosūtīti izskatīšanai Saeimā šādi grozījumu projekti likumos "Par tiesu varu", "Par dzīvojamo telpu īri", "Par pašvaldībām" un "Par nodokļiem un nodevām".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 12.janvāra noteikumos Nr.13 "Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi".

Pamatā akceptēts grozījumu projekts likumā "Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību". Grozījumu projekts izstrādāts, lai rastu iespēju valstij un pašvaldībām realizēt civillikumā noteiktās rīcības tiesības ar dzīvokļu īpašumiem un dzīvojamajā mājām, no kuru privatizācijas to īrnieki ir atteikušies vai kuri atbrīvojušies pēc dzīvojamās mājas privatizācijas pabeigšanas. Paredzams, ka grozījumu projekts tiks izskatīts Ministru kabineta sēdē š.g. 29.jūnijā.

Pārējā informācija par 15.jūnija sēdi tiks publicēta 17.jūnijā

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!