• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2009., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Zinātņu akadēmijas un Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas kopsēdi

Vēl šajā numurā

20.10.2009., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

 
 

16.oktobrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandu parakstījušām nevalstiskajām organizācijām.

Ministru prezidents pateicās Memoranda padomes locekļiem un citiem NVO pārstāvjiem, kuri aktīvi piedalījās Memoranda padomes sēdēs. “Tas, ka memorandam pievienojas arvien jaunas NVO un šodien 194 jau esošajām nāk klāt vēl 17 organizācijas, liecina par mūsu sabiedrības vēlēšanos aktīvi piedalīties valstiskos procesos,” sacīja Ministru prezidents.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka 2010.gada budžeta izstrādes gaita ir šābrīža svarīgākā aktualitāte gan valdībai, gan ikvienam sabiedrības loceklim. Darbs pie 2010.gada budžeta vēl nav pabeigts un līdz ar to nevar precīzi atbildēt uz jautājumu, ar kādu valsts atbalsta finansējumu NVO var rēķināties nākamgad. “Ir viennozīmīgi skaidrs, ka 2010.gada valsts budžeta iespējas būs ierobežotas. Konsolidējot budžetu par 500 miljoniem latu, ar zināmiem izdevumu samazinājumiem jārēķinās ikvienai jomai. Izņēmumi ir tikai cilvēka dzīvībai un drošībai vitāli svarīgās funkcijas, ko nodrošina valsts,” teica Ministru prezidents.

Ministru prezidents vērsa uzmanību, ka nākamgad NVO kapacitātes stiprināšanai tiks virzīti 2 miljoni latu no Eiropas Sociālā fonda. NVO ir iespējas pieteikt savus projektus arī atbalstam uz citām Eiropas Sociālā fonda un Eiropas Reģionālās attīstības fonda aktivitātēm, piemēram, sociālās atstumtības mazināšanas jomā.

Tikšanās nobeigumā Ministru prezidents uzsvēra, ka dialogs ar sabiedrību un nevalstisko organizāciju loma krīzes apstākļos ir īpaši svarīgs sociālās stabilitātes un līdzsvara saglabāšanai. Nevalstiskās organizācijas ir nozīmīgas vispirms jau konkrētām sabiedrības grupām un arī valstij – kā dialoga partneris. Tas, vai dialogs būs rezultatīvs un vai Latvijas valsts attīstība no tā reāli iegūs, atkarīgs no abām iesaistītajām pusēm.

Valsts kancelejas direktore, Memoranda padomes priekšsēdētāja Gunta Veismane uzsvēra, ka atšķirībā no iepriekš pieņemtās kārtības šogad ikvienam cilvēkam, tai skaitā arī NVO, bija iespēja daudz aktīvāk iesaistīties budžeta sagatavošanā, jo valdība aicināja sabiedrību iesaistīties ministriju funkciju vērtēšanā. Divās nedēļās šajā procesā ar interneta starpniecību piedalījās 8427 cilvēki.

Sanāksmē Finanšu ministrijas pārstāvji sniedza atbildes uz NVO īpaši aktuāliem jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu izmantošanu un turpmāk plānoto projektu konkursu prioritāšu apspriešanu, par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fondu projektu konkursiem. Atbalsta programmu pārvaldes ALTUM vadītājs sniedza atbildes par NVO iespējām saņemt finansējumu no finanšu instrumentiem ekonomikas atjaunošanai.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!