• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pašvaldību savienība: Par 2010.gada nodokļu ieņēmumu prognozi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2009., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

20.10.2009., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pašvaldību savienība: Par 2010.gada nodokļu ieņēmumu prognozi

 
 

19.oktobrī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas ar Finanšu ministriju (FM) par Ministru kabineta un LPS 2010.gada domstarpību un vienošanās protokola projektu, kuru trešdien, 21.oktobrī, paredzēts izskatīt Ministru kabineta komitejas paplašinātajā sēdē. LPS līdz trešdienai turpinās sarunas ar FM, jo LPS apšauba protokola projektā minētās FM prognozes pašvaldību ieņēmumiem no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN). Solot šos nereālos papildu ieņēmumus, FM paredz atņemt pašvaldībām reālu naudu – samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu daļu pašvaldību budžetos no 83% uz 80%, kas būtiski pasliktinās pašvaldību budžeta situāciju. LPS nepiekrīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu proporcijas pārdalei par labu valsts budžetam.

Kopējo IIN prognozi 2010.gadam FM plāno 779,3 miljonus latu. Ja IIN sadalījums pašvaldību un valsts budžetā tiks noteikts attiecīgi 83% un 17%, tad ieņēmumus pašvaldību budžetos no IIN FM prognozē 646,82 miljonus latu. Ja šis sadalījums tiks noteikts attiecīgi 80% un 20%, tad ieņēmumus pašvaldību budžetos no IIN FM prognozē 623,44 miljonus latu. No nekustamā īpašuma nodokļa FM prognozē pašvaldību ieņēmumus 60,56 miljonus latu, tajā skaitā 39,04 miljonus latu no nodokļa par zemi un 21,52 miljonus latu no nodokļa par ēkām.

LPS uzskata, ka lielākos papildu ieņēmumus valsts konsolidētajā budžetā plānots gūt no sociāli mazaizsargātajiem Latvijas iedzīvotājiem, un konceptuāli ir pret šādu rīcību.

LPS lūdz FM sniegt detalizētu informāciju par katra IIN un NĪN palielināšanas papildu pasākuma fiskālo ietekmi un aprēķinātās fiskālās ietekmes pamatojumu.

Dace Zvirbule, LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!