• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Okupācijas muzeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.1999., Nr. 195/196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju a/s "Aurora"

Vēl šajā numurā

16.06.1999., Nr. 195/196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts policijas priekšnieka uzskatā:

Par Okupācijas muzeju

Iekšlietu ministrijas Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa nolēmis vērsties pie Rīgas domes priekšsēdētāja Andra Bērziņa ar priekšlikumu izvietot Okupācijas muzeju Valsts policijas ēkas pagrabstāvos — Rīgā, Brīvības ielā 61. Šajās telpās savulaik atradās čekas pagrabi un Otrā pasaules kara laikā arī gestapo pagrabi.

Juris Rekšņa uzskata, ka šīs telpas būtu vispiemērotākās Okupācijas muzeja izvietošanai, jo tautas atmiņā saistās ar visdrūmākajiem "sarkanā" un "brūnā" terora brīžiem. Telpu remonts policijas vajadzībām būtu ne tikai nelietderīgs, bet arī neētisks.

Savukārt, izvietojot tur Okupācijas muzeju, iedzīvotāju interese par to ievērojami pieaugs. Turklāt "stūra mājas" pagrabi aizņem gandrīz 4000 m2 lielu platību, bet telpu, kurās pašlaik izvietots Okupācijas muzejs, platība ir tikai apmēram 2000 m2.

Okupācijas muzeja izvietošana bijušajos čekas pagrabos netraucētu Valsts policijas darbu, jo Valsts policijas ēkai ir trīs ieejas, no kurām vienu varētu izmantot muzeja vajadzībām.

Valsts policijas priekšnieka ideju atbalsta arī iekšlietu ministrs Roberts Jurdžs. Juris Rekšņa aicinās Rīgas domes priekšsēdētāju Andri Bērziņu un iekšlietu ministru Robertu Jurdžu tuvākajās dienās apmeklēt šīs telpas, lai iepazītos ar to stāvokli un apspriestu viņa priekšlikumu.

IeM Preses un

sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!