• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Imigrācijas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2009., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem piespiedu nomu regulējošos likumos

Vēl šajā numurā

20.10.2009., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Imigrācijas likumā


 

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti 15.oktobrī vienojās par priekšlikumiem izmaiņām Imigrācijas likumā, kas paredz paplašināt termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu ārvalstniekiem, kuri Latvijā investējuši ievērojamus finanšu līdzekļus.

 “Latvijai ir jābūt aktīvai, piesaistot ārvalstu investīcijas, un vienkāršāka termiņuzturēšanās atļauju saņemšana ir viens no veidiem, kā veicināt turīgu ārvalstu uzņēmēju ienākšanu Latvijā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Komisijas priekšlikums paredz, ka termiņuzturēšanās atļauju ārzemnieks varēs pieprasīt, ja viņš uzņēmuma pamatkapitālā būs ieguldījis vismaz 10 000 latu, nodarbina vismaz trīs darbiniekus un gadā nodokļos nomaksā vismaz 5000 latu.

Tāpat ārzemnieks termiņuzturēšanās atļauju varēs pieprasīt, ja būs iegādājies un viņam piederēs nekustamais īpašums vismaz 100 000 latu vērtībā. Ja īpašums atradīsies īpaši atbalstāmajā teritorijā, tam jābūt vismaz 50 000 latu vērtībā. Nosacījums attieksies tikai uz tādiem īpašumiem, kas iegādāti pēc jauno likuma normu spēkā stāšanās.

 “Šādi nosacījumi tika izstrādāti darba grupā, kurā līdzdarbojās visu iesaistīto jomu eksperti. Iestādes apliecināja, ka spēs izsekot tam, kā nosacījumi tiek ievēroti. Ja prasības netiks ievērotas, uzturēšanās atļauju varēs atņemt,” skaidroja komisijas priekšsēdētājs. Viņš arī informēja: lai novērstu fiktīvu darījumu kārtošanu, netika atbalstīts priekšlikums termiņuzturēšanās atļaujas piešķirt par investīcijām ieguldījumu fondos un labdarības projektos.

Plānots, ka termiņuzturēšanās atļaujas varēs pieprasīt arī investora laulātais un viņa nepilngadīgie bērni. Atļauju paredzēts anulēt, ja persona gada laikā nebūs uzturējusies Latvijā.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas izstrādātie priekšlikumi tiks iesniegti likumprojektam “Grozījumi Imigrācijas likumā”, kuru otrajam lasījumam gatavo par šo likumu atbildīgā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!