• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba grupu sabiedrisko mediju attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2009., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātiskā dienesta darbības nodrošināšanu

Vēl šajā numurā

20.10.2009., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba grupu sabiedrisko mediju attīstībai


 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 8.oktobrī atbalstīja priekšlikumu Saeimā izveidot darba grupu, kurā risinātu ar sabiedrisko mediju attīstību, tostarp ar Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) apvienošanu, saistītus jautājumus.

 “Ir sākta diskusija par Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio apvienošanas nepieciešamību, taču jau vairāku mēnešu garumā nav izdevies panākt vienošanos par konkrētu turpmāko rīcību. Tādēļ Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, kas ir atbildīgā par jaunā Elektronisko mediju likuma virzību, atbalstīja darba grupas izveidi, lai kopīgi ar nozares ekspertiem un politiķiem izstrādātu vīziju par sabiedrisko mediju nākotni,” atzina komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Komisijas priekšsēdētāja norādīja, ka jau aprīlī Eiropas sabiedrisko raidorganizāciju apvienības, Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) un radio un televīzijas vadītāji nāca klajā ar priekšlikumiem sabiedrisko mediju tālākai attīstībai, tostarp arī apvienojot LR un LTV. Lai gan vasarā NRTP iepazīstināja komisiju ar audita rezultātiem un skaidroja, ka vēl šogad varētu veikt mediju juridisko apvienošanu, patlaban plāni ir nonākuši strupceļā un visticamāk, ka nekāda apvienošana līdz 2010.gada 1.janvārim īstenota netiks, uzsvēra I.Circene.

 

“Sabiedriskie mediji nepārstāv politiskas intereses, bet visas sabiedrības intereses, tādēļ komisija atbalstīja neatkarīgas darba grupas izveidi. Lai rastu visiem pieņemamu risinājumu turpmākai sabiedrisko mediju attīstībai, darba grupā aicināsim piedalīties gan mediju, nevalstisko organizāciju un mediju ekspertu pārstāvjus, gan arī pārstāvjus no Saeimā pārstāvētajām frakcijām,” norādīja komisijas priekšsēdētāja.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti uzsvēra, ka darba grupa kalpos par forumu, kurā ne tikai diskutēt par nozares aktuālajiem jautājumiem, bet arī izstrādāt konkrētus priekšlikumus grozījumiem Elektronisko mediju likumā, ko 8.oktobrī Saeima apstiprināja 1.lasījumā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!