• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2009., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par termiņa pagarināšanu
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vadītajā operācijā Afganistānā

Vēl šajā numurā

20.10.2009., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas vēstnieka vizīti Saeimā


 

14.oktobrī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis tikās ar Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Matsu Stafansonu.

Tikšanās laikā viņi pārrunāja Latvijas nākamā gada budžeta veidošanas procesu. Argumentējot līdzšinējo pozīciju, V.A.Krauklis pauda bažas, ka pārāk lieli budžeta samazinājumi var kavēt ekonomiskās attīstības atjaunošanos. Vienlaikus viņš atzina, ka šāda veida vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem būtu jāveido laicīgāk un ņemot vērā Latvijas situācijas specifiku.

 “Nodokļu celšana var radīt problēmas tautsaimniecībai, tai skaitā grūtības atdot starptautisko aizņēmumu,” uzskata V.A.Krauklis. Tāpat viņš norādīja, ka arī mājokļa aplikšana ar nekustamā īpašuma nodokli varētu nedot gaidīto atdevi pašvaldību budžetos.

V.A.Krauklis izteica nožēlu, ka nesenie Zviedrijas valdības pārstāvju izteikumi daļā sabiedrības ir veicinājuši negatīvu attieksmi pret šo Skandināvijas valsti. “Zviedrija ir stratēģisks Latvijas partneris un sarunās ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir partneris, kurš labi izprot Latvijas situāciju,” teica Saeimas deputāts.

Arī vēstnieks apliecināja, ka abas valstis ir nozīmīgi sadarbības partneri un Zviedrija ir ieinteresēta Latvijas liktenī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!