• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas ievēlēšanu UNESCO Izpildpadomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2009., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par grozījumiem PVN likumā un to sabiedrisko apspriešanu

Vēl šajā numurā

16.10.2009., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas ievēlēšanu UNESCO Izpildpadomē


14.oktobrī Latvija tika ievēlēta Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Izpildpadomē uz laiku no 2009. līdz 2011.gadam. Vēlēšanas notika UNESCO Ģenerālās konferences 35.sesijas ietvaros Parīzē. Šī ir pirmā reize, kad Latvija ir ievēlēta par UNESCO Izpildpadomes dalībvalsti. Tieši pirms 18 gadiem, 1991.gada 14.oktobrī, Latvija kļuva par UNESCO dalībvalsti.

UNESCO Izpildpadomē ir pārstāvētas 58 pasaules valstis, kas sanāk divreiz gadā un darbojas kā administratīvā padome, lai sagatavotu kārtējo Ģenerālo konferenci un organizētu un koordinētu konferences lēmumu efektīvu īstenošanu tās starplaikos. Izpildpadomē ievēlēto valstu pārstāvji vienlaikus pārstāv savu valstu intereses, un tajā pašā laikā visa Izpildpadome kopā pārstāv Ģenerālās konferences intereses.

Dalība UNESCO Izpildpadomē Latvijai dos iespēju aktīvi piedalīties lēmumu pieņemšanas procesā, sniegt ieguldījumu organizācijas darbā, veicinot valsts starptautisko atpazīstamību dažādajos UNESCO kompetences jautājumos.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!