• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Tallinā, Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Briselē, Beļģijā

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Tallinā, Igaunijā


 

Vakar, 14.oktobrī, Tallinā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu.

Valdību vadītāji tikšanās laikā pārrunāja 2010.gada valsts budžeta veidošanu gan Latvijā, gan Igaunijā. V.Dombrovskis informēja par Latvijas valdības pieņemtajiem lēmumiem un iecerētajiem pasākumiem, kā sasniegt budžeta konsolidāciju 500 miljonu latu apmērā. A.Ansips izteica atbalstu Latvijas centieniem konsolidēt valsts budžetu un pauda izpratni, ka šis ir smags uzdevums, uzsverot, ka Latvija ir daudz paveikusi. V.Dombrovskis atzinīgi novērtēja Igaunijas dalību starptautiskās finanšu palīdzības programmā Latvijai un pateicās par gatavību aizdot līdzekļus Latvijas ekonomikas stabilizācijai.

V.Dombrovskis un A.Ansips atzinīgi novērtēja konstruktīvo un labo gaisotni Latvijas un Igaunijas divpusējās attiecībās un pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas, tai skaitā sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. A.Ansips atzinīgi novērtēja iespēju Igaunijas diplomātam strādāt Latvijas vēstniecībā Ēģiptē, Kairā. Puses izteica cerību, ka šāda veida sadarbība tiks attīstīta. Igaunijas premjers pateicās Latvijai par sadarbību Centrālāzijas reģiona valstīs, kur Latvijas vēstniecības izsniedz vīzas ceļotājiem uz Igauniju.

Sarunas laikā tika pārrunāti jautājumi saistībā ar enerģētikas infrastruktūras projektiem un sadarbību ar Ziemeļvalstīm. Eiropas Savienības jautājumu kontekstā, V.Dombrovskis un A.Ansips apsprieda šā gada decembrī paredzēto klimata konferenci Kopenhāgenā. Viņi pauda cerību, ka konferences laikā tiks panāktas būtiskas vienošanās. Tika apspriesta arī Lisabonas līguma turpmākā virzība.

Premjeri pārrunāja abu valstu dalību starptautiskajās misijās. A.Ansips atzīmēja, ka Igaunija par divām reizēm ir palielinājusi savu misiju Afganistānā (līdz 300) un tajā piedalās arī civilie pārstāvji.

Vizītes ietvaros V.Dombrovskis uzstājās ar atklāšanas runu (skat. 40.lpp.) starptautiskajā konferencē “Baltic Clean and Green Energy Conference” (Baltijas tīrās un zaļās enerģijas konference).

Valsts kancelejas Komunikācijas departamentsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!