• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par vērienīgiem ES fondu satiksmes infrastruktūras projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Tallinā, Igaunijā

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par vērienīgiem ES fondu satiksmes infrastruktūras projektiem

 
 

Satiksmes ministrija (SM) apstiprinājusi projektus 477 miljonu latu vērtībā, kas veido vairāk nekā pusi no 2007.–2013.gada plānošanas periodā pieejamā Eiropas Savienības (ES) finansējuma.

Savukārt ceļu, ostu un dzelzceļa infrastruktūras projektu īstenošanai noslēgto līgumu kopējā summa ir 400 miljoni latu jeb 47,5% no pieejamā ES fondu finansējuma.

Ar ES fondu līdzfinansējumu Latvijā tiek realizēti vairāki ievērojami satiksmes infrastruktūras objekti. Pašlaik lielākie īstenotie projekti ir TEN-T autoceļu tīkla uzlabošana ceļa posmā Rīgas apvedceļš–Koknese un Ludza–Terehova. Būtisks ir VAS “Latvijas dzelzceļš” projekts par TEN-T dzelzceļa posmu rekonstrukciju un attīstību, t.i., Austrumu–Rietumu dzelzceļa koridora infrastruktūras uzlabošanu, kas paredz otrā sliežu ceļa izbūvi posmā Skrīveri–Krustpils. Minēto lielo projektu kopējais finansējums ir 255 miljoni latu, kas iesniegti apstiprināšanai Eiropas Komisijā.

Līdz šim jau atbalstīti projekti lielo ostu infrastruktūras attīstībai Liepājā un Ventspilī. Papildus tam tiek veikta reģionālo autoceļu maršrutu un tranzītielu sakārtošana pilsētu teritorijās, īstenotas aktivitātes satiksmes drošības uzlabošanai apdzīvotās vietās ārpus Rīgas, kā arī mazo ostu infrastruktūras uzlabošanai. Īstenoti tiek arī citi projekti.

2007.–2013.gada plānošanas periodā veikta ceļu rekonstrukcija un uzlabošana par teju 40 miljoniem latu – noasfaltēti 20,8 km reģionālo autoceļu, veikti TEN-T autoceļu uzlabojumi 23,5 km garumā.

Sākta projektu iesniegumu atlase aktivitātē “Ilgtspējīga sabiedriskā transporta sistēmas attīstība” par kopējo KF finansējumu 100 miljonu latu, lai modernizētu dzelzceļa pasažieru pārvadājumus un integrētu to sabiedriskā transporta sistēmā. Tuvākajā laikā tiks veikta lielo ostu un lidostas infrastruktūras uzlabošanas projektu atlase, kā arī turpināta projektu atlase tranzītielu sakārtošanai un satiksmes drošības uzlabošana Rīgā un ārpus tās. Kopumā līdz 2010.gada 1.ceturkšņa beigām plānots izsludināt projektu iesniegumu atlases konkursus par kopējo summu 162 miljoni latu no ES fondiem, kur projektu īstenotāji galvenokārt ir pašvaldības vai to uzņēmumi, ostas un lidosta.

Kopā no 2007. līdz 2013.gadam satiksmes un sakaru nozares Kohēzijas fonda (KF) un Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektiem pieejami 845 miljoni latu.

Realizētie Eiropas Savienības fondu projekti veicinās ekonomikas stabilitāti un uzlabos uzņēmējdarbības vidi, kas nodrošinās pieaugošu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā.

Apgūstot Eiropas Savienības finansējumu, tiks sekmēta finansiālajām iespējām atbilstoša komfortabla un droša satiksme valsts autoceļu un dzelzceļa tīklā, pastāvīgi augošs transporta un loģistikas pakalpojumu eksports, adekvāta ostu caurlaides spēja, kā arī konkurētspējīgu pakalpojumu sniegšana tajās un iesaistītajā transporta ķēdē.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!