• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Brazīlijas Ārlietu ministrijas amatpersonas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par DĀR ārlietu ministra vietnieces vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Brazīlijas Ārlietu ministrijas amatpersonas vizīti Saeimā

 
 

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš 9.oktobrī tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrijas Eiropas direktorāta direktori Edileuzu Fonteneli Reisu.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Latvijas un Brazīlijas attiecības raksturoja kā konstruktīvas, ar labu sadarbības potenciālu, par vienu no perspektīvajām sadarbības jomām minot tranzīta un loģistikas pakalpojumu attīstību.

 “Latvija atrodas stratēģiski nozīmīgā vietā – starp Austrumiem un Rietumiem, kas sniedz tai izeju gan uz Rietumeiropas, gan Krievijas tirgiem. Mēs labi pazīstam savus austrumu partnerus un, izmantojot savu pieredzi, varam sniegt būtisku atbalstu sadarbības stiprināšanai uzņēmējdarbības jomā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Amatpersonas apsprieda ekonomisko situāciju Latvijā un Brazīlijā, pārrunājot globālās krīzes ietekmi uz tautsaimniecību. A.Bērziņš norādīja, ka pēdējo mēnešu laikā valdība ir īstenojusi vairākus stabilizācijas pasākumus, lai veicinātu ekonomikas atjaunošanos. Savukārt E.F.Reisa informēja, ka finanšu krīzes ietekme uz Brazīlijas banku sistēmu neatstāja būtisku ietekmi, jo valdība jau laikus veica stingru finanšu sektora uzraudzību.

A.Bērziņš pauda cerību, ka jau tuvākajā laikā izdosies ieviest bezvīzu režīmu ar Brazīliju. Brazīlijas diplomāte vērsa uzmanību uz šonedēļ notikušo Eiropas Savienības (ES) un Brazīlijas samitu, kurā panākta vienošanās par vīzu režīma atcelšanu. Brazīlija ir ieinteresēta ātrākā bezvīzu režīma ieviešanā, un jau tuvākajā laikā vienošanos varētu apstiprināt Kongresā, skaidroja E.F.Reisa. Patlaban četru ES dalībvalstu – Latvijas, Kipras, Maltas un Igaunijas – pilsoņi nevar ceļot uz Brazīliju bez vīzas.

Tikšanās laikā komisijas priekšsēdētājs apsveica Brazīlijas pārstāvi ar to, ka Brazīlija ieguvusi tiesības 2016.gada vasarā rīkot Olimpiskās spēles, un norādīja, ka tās, iespējams, būs vienas no labākajām spēlēm vēsturē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!