• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidija 1999. gada 7. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1999., Nr. 193/194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19908

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

15.06.1999., Nr. 193/194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija 1999. gada 7. jūnija sēdē

1. Sēdē izskatīja četrus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputātes H.Demakovas iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma piešķirt deputātei H.Demakovai neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 10.jūnijā un ziņot par to Saeimai nākamajā Saeimas sēdē.

3. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1999.gada 10.jūnija sēdes darba kārtību.

4. Pieņēma lēmumu par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu pēc Saeimas 1999.gada 10.jūnija sēdes.

5. Pieņēma zināšanai informāciju, ka Latvijas Sociāldemokrātu apvienības frakcija mainījusi nosaukumu. Frakcija turpmāk sauksies Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcija.

6. Pieņēma zināšanai informāciju, ka par Saeimas Pieprasījumu komisijas priekšsēdētāju ievēlēts I.Geige.

7. Pieņēma zināšanai informāciju, ka Saeimas sekretāre S.Dreimane ir iekļauta Juridiskās komisijas apakškomisijā darbam ar Administratīvā procesa likumu.

8. Prezidijs pieņēma zināšanai Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja R.Ražuka iesniegtos Baltijas asamblejas 14.sesijā pieņemtos dokumentus. Prezidijs nolēma minētos dokumentus iesniegt visiem Saeimas deputātiem.

9. Prezidijs nolēma nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai Valsts kancelejas iesniegto grozījumu Ministru kabineta 1999.gada 9.marta sēdes protokollēmumā "Par Ministru kabineta kandidatūru izvirzīšanu Saeimas apstiprinātās Reģionālās attīstības padomes sastāvā".

10. Apstiprināja izdevumu tāmi Ziemeļatlantijas asamblejas Civillietu komitejas izbraukuma sēdei Latvijā no 1999.gada 14.jūnija līdz 17.jūnijam.

11. Prezidijs izskatīja Latvijas un Ukrainas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāja L.Muciņa iesniegumu un nolēma atbalstīt Latvijas un Ukrainas parlamentu sadarbības grupas vizīti Ukrainas parlamentā laikā no šā gada 12.jūlija līdz 15.jūlijam.

12. Prezidijs nolēma atbalstīt Saeimas Revīzijas komisijas priekšsēdētājas I.Ūdres iesniegumu par 1998.gada pārskata publicēšanu "Latvijas Vēstnesī".

Attiecībā uz pārskata izdošanu atsevišķā brošūrā Prezidijs uzdeva Saeimas Kancelejai kopā ar Saeimas Revīzijas komisiju sākotnēji apspriest minēto priekšlikumu.

13. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: G.Krastam (Saeimas 3.jūnija sēdē); K.Leiškalnam (Saeimas 27.maija sēdē); A.Prēdelei (Saeimas 3.jūnija sēdē); R.Zīlem (Saeimas 13.maija sēdē).

14. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas sekretāra biedram A.Bartaševičam, Saeimas deputātiem A.Golubovam un A.Seikstam laikā no 1999.gada 20.jūnija līdz 23.jūnijam uz Eiropas pareizticīgo asamblejas 6.sesiju Maskavā un Sanktpēterburgā (Krievija);

2) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas loceklim R.Labanovskim un delegācijas sekretāram I.Aizstrautam laikā no 1999.gada 12.jūnija līdz 19.jūnijam uz Rietumeiropas Savienības asamblejas 45.sesijas pirmo daļu Parīzē (Francija);

3) Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja biedram J.Sinkam laikā no 1999.gada 12.jūnija līdz 15.jūnijam uz semināru Greisvaldē (Vācija);

4) Saeimas priekšsēdētāja biedra palīdzei E.Podniecei un Saeimas Juridiskā biroja konsultantei I.Bārenītei laikā no 1999.gada 9.jūnija līdz 12.jūnijam uz semināru Madridē (Spānija).

15. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija lēmumā par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas, Saeimas Kancelejas darbinieku un šofera G.Duraškeviča komandējumu uz Viļņu (Lietuva) no 1999.gada 27.maija līdz 29.maijam.

16. Prezidijs atlika jautājumu par komandējuma apstiprināšanu Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājam K.Greiškalnam, komisijas locekļiem G.Dambergam, J.Stalidzānei, V.Kezikai, Dz.Kudumam, J.Škaparam, R.Vītoliņam, A.Golubovam, J.Lagzdiņam, komisijas konsultantēm B.Kalniņai, D.Mednei, R.Albutašvili, komisijas tehniskajai sekretārei M.Konuševskai un šoferim A.Poidgaiskim 1999.gada 14. un 15.jūnijā uz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas izbraukuma sēdi Daugavpilī (Latvija).

Prezidijs nolēma lūgt minēto komisijas izbraukuma sēdi organizēt tikai vienu dienu.

17. Prezidijs atlika jautājumu par komandējuma apstiprināšanu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam R.Ražukam laikā no 1999.gada 24.jūnija līdz 27.jūnijam uz Hāgu (Nīderlande), lai piedalītos Beniluksa parlamenta vasaras sesijā.

18. Prezidijs atlika jautājumu par komandējuma apstiprināšanu Eiropas lietu komisijas konsultantam E.Punkstiņam laikā no 1999.gada 12.jūnija līdz 18.jūnijam uz semināru Briselē (Beļģija).

19. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) informāciju par Saeimas priekšsēdētāja J.Straumes vadītās delegācijas vizīti Lietuvas Republikā 1999.gada 24. un 25.maijā;

2) deputātu E.Inkēna, J.Sinkas, R.Pīka, I.Birznieces un Eiropas lietu komisijas konsultantes I.Kriškānes pārskatu par komandējumu uz Helsinkiem pēc Somijas parlamenta ielūguma 1999.gada 24.—26.aprīlī;

3) Ziemeļatlantijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja A.Kiršteina delegācijas sekretāres S.Pauras pārskatu par piedalīšanos Ziemeļatlantijas asamblejas pavasara sesijā Varšavā (Polija) 1999.gada 27.—31.maijā;

4) Saeimas Informācijas nodaļas tīkla administratores I.Kapenieces pārskatu par piedalīšanos konferencē Nicā (Francija) 1999.gada 16.—20.maijā.

20. Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi 1999.gada 16.jūnijā pulksten 14 un izsludināt šādu sēdes darba kārtību:

Likumprojekts "Valsts valodas likums" (Reģ. nr.60) (3.lasījums) (Izglītības, kultūras un zinātnes komisija).

Saeimas sekretāres biedrs  A.Bartaševičs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!