• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 14. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1999., Nr. 193/194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.239

Par V.Birkava komandējumu

Vēl šajā numurā

15.06.1999., Nr. 193/194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 14. jūnija sēdē

Šodien Ministru kabineta komitejā akceptēts noteikumu projekts "Atzinuma par preces atbilstību Latvijas Kombinētās nomenklatūras kodam sniegšanas kārtību", kuri noteiks kārtību, kādā uz personas rakstveida iesnieguma pamata Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvalde rakstveidā sniedz atzinumu par preces atbilstību Latvijas Kombinētās nomenklatūras kodam.

Akceptēts noteikumu projekts "Valsts civildienesta ierēdņu amatu, uz kuriem attiecas amatu savienošanas un darbu pildīšanas ierobežojumi, saraksts", kas nosaka valsts civildienesta ierēdņu amatus, uz kuriem attiecas amatu savienošanas un darbu pildīšanas ierobežojumi, ja tos ieņem ierēdņi (ierēdņu kandidāti), kuri saskaņā ar civiliestādes nolikumu un konkrēto ierēdņu amatu aprakstu ir tiesīgi pieņemt lēmumus, kā arī veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas attiecībā uz personām, kuras neatrodas to tiešā vai netiešā pakļautībā, kā arī rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu vai finansu līdzekļiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 30.septembra noteikumos Nr. 338 "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikums"", kuri izstrādāti, lai saskaņotu ministrijas nolikumu ar Ministru kabineta noteikumiem "Par īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos kompetenci".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts bezpeļņas zinātnisko sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Lauku attīstības studiju un pētījumu centrs"", kas paredz Latvijas Lauksaimniecības universitātes sastāvā izveidot valsts bezpeļņas zinātnisko sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Lauku attīstības studiju un pētījumu centrs". Tās pamatkapitāls ir 2000 latu, un to veido līdzekļi, kas tiek piešķirti no valsts budžeta Zemkopības ministrijas programmai "Augstākā izglītība" 1999.gadā paredzētajiem līdzekļiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas valsts robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā", kuri nosaka kārtību, kādā saskaņā ar 1958.gada 13.maija Konvenciju par jūrnieku nacionālajām personas apliecībām ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas valsts robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā veicama atlīdzība Privatizācijas aģentūrai par valsts īpašuma objektu privatizāciju, izveidojams un izlietojams tās rezerves fonds un veicami maksājumi valsts, pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos un valsts budžetā", noteikumu projektā paredzētie līdzšinējās kārtības grozījumi galvenokārt saistīti ar izmaiņām privatizācijas aģentūras rezerves fonda izveidošanā un izlietošanā, kā arī iemaksām valsts un pašvaldību īpašumu privatizācijas fondos.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par patērētāja kreditēšanas līgumu", kas paredz noteikt patērētāja kreditēšanas līgumā ietveramo informāciju, gada procentu likmes aprēķināšanas metodi un kopējo kredīta izmaksu taisnīgu samazināšanu.

Akceptēts noteikumu projekts "Patērētāju tiesību aizsardzības centra nolikums", kas nosaka, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde, kas īsteno patērētāju tiesību un interešu aizsardzību.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Nodarbinātības valsts dienests"", kas paredz ar 1999.gada 1.jūliju uz Labklājības ministrijas pārraudzībā esošas iestādes — Nodarbinātības valsts dienesta — bāzes nodibināt bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Nodarbinātības valsts dienests".

Akceptēts likumprojekts "Likums par reglamentētajām profesijām un profesionālo kvalifikāciju atzīšanu", kura izstrāde noteikta Nacionālajā programmā Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā; tas risina vienu no galvenajiem jautājumiem Latvijas likumdošanas saskaņošanā ar Eiropas Kopienas normatīvajiem aktiem personu un pakalpojumu kustības brīvības nodrošināšanā un attiecas uz Kopenhāgenas kritēriju izpildi. Likums paredzēts kā jumta likums, kas nosaka pamatprasības visām reglamentētajām profesijām un profesionālo kvalifikāciju atzīšanai, paredzot, ka detalizētu kārtību katrā jomā noteiks speciālie likumi un Ministru kabineta noteikumi.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!