• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Baltijas ceļa" desmito jubileju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1999., Nr. 193/194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19899

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par militāro akciju izbeigšanu Dienvidslāvijā

Vēl šajā numurā

15.06.1999., Nr. 193/194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "Baltijas ceļa" desmito jubileju

Vakar, 14. jūnijā, Rīgā notika Baltijas asamblejas Izglītības, kultūras un zinātnes komitejas sēde, kurā apspriesta gatavošanās "Baltijas ceļa" desmitajai gadadienai un Molotova–Ribentropa pakta 60. gadskārtai. Pēc sēdes notika triju Baltijas valstu delegāciju vadītāju — Romualda Ražuka (Latvija), Trivimi Vellistes (Igaunija), Egidija Bičkauska (Lietuva) preses konference. To atklāja R. Ražuks:

— Kopš šī gada 29. maija Latvija ir Baltijas asamblejas prezidējošā valsts. Baltijas asambleja ir parlamentāra organizācija, kurā piedalās 20 cilvēki no katras valsts. Mūsu pienākums ir rīkot asamblejas sēdes, kā arī komiteju sēdes. Šīsdienas sēdē mēs prezentējām Baltijas asamblejas darba grafikus, jautājumus, kuri tiks izskatīti Latvijas prezidēšanas laikā. Bet vissvarīgākā, protams, ir gatavošanās 23. augustam, kad mēs visās trijās Baltijas valstīs atzīmēsim "Baltijas ceļa" desmito gadadienu. Viļņā tiks rīkota konference, pieminot Molotova–Ribentropa paktu.

Runājot par 23. augusta pasākumiem, mēs panācām konceptuālu vienošanos, ka katrā valstī notiks viens centrālais pasākums, Rīgā tas varētu būt rokmūzikas koncerts, kurā paralēli tiktu demonstrēti vēsturiski kino kadri un hronikas. Varētu arī rīkot atceres pasākumus uz robežām, tuvu vietām, kur veidojās "Baltijas ceļš". Mēs ceram, ka šo pasākumu organizēšanā un finansēšanā piedalīsies arī attiecīgās pašvaldības. Šogad vienojošā saikne starp trim Baltijas valstīm varētu būt teletilts, kas ļautu sekot līdzi notikumiem vienlaikus visās trijās Baltijas valstīs. Mēs izdosim arī "Baltijas ceļam" veltītu bukletu piecās valodās, kino "Rīga" tiks demonstrētas tematiskas filmas. Vēl notiks jauniešu velobrauciens pa visām trim Baltijas valstīm.

Jautāts par finansēm, R. Ražuks atbildēja, ka valdības 15.jūnija sēdē viņš prezentēs pasākumu tāmi un lūgs piešķirt 26 000 latu finansējumu. Tiek cerēts arī uz pašvaldību un sabiedrisko organizāciju finansiālu atbalstu. Protams, prioritārais pasākums būs teletilts starp trim Baltijas valstīm.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

 

Baltijas asamblejas prezidija aicinājums Baltijas valstu pašvaldībām

Baltijas asambleljas prezidijs, gatavojoties "Baltijas ceļa" 10. gadadienai un Molotova–Ribentropa pakta 60. gadskārtai, aicina tās Igaunijas, Latvijas un Lietuvas pašvaldības, pa kuru teritoriju gāja "Baltijas ceļš", it īpaši Igaunijas Republikas Vīlandes apriņķa, Latvijas Republikas Valmieras un Bauskas rajona un Lietuvas Republikas Pasvales rajona pašvaldības, rīkot kopīgus pasākumus, sevišķi uz Baltijas valstu savstarpējām robežām, lai 23. augustā atzīmētu "Baltijas ceļa" 10. gadadienu.

Romualds Ražuks, Trivimi Velliste, Egidijs Bičkausks,

Latvijas delegācijas Igaunijas delegācijas Lietuvas delegācijas

vadītājs vadītājs vadītājas vietnieks

Rīgā 1999. gada 14. jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!