• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - darba vizītē Helsinkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1999., Nr. 193/194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - Latvijas un Ungārijas uzņēmējiem

Vēl šajā numurā

15.06.1999., Nr. 193/194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— darba vizītē Helsinkos

Vakar, 14.jūnijā, Helsinkos Ministru prezidenta Viļa Krištopana darba vizītes ietvaros notika viņa saruna ar Somijas Eiropas lietu un ārējās tirdzniecības ministru Kimo Sasi. Tās laikā apspriestas prioritātes, kuras Somija ir nolēmusi īstenot savas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā. Vienlaikus tika pārrunāti arī abu valstu ekonomiskās sadarbības jautājumi. K.Sasi informēja, ka galvenās Somijas prioritātes ES prezidentūras laikā būs ES paplašināšanās, kas ir svarīga, lai nodrošinātu mieru un stabilitāti Eiropā. Līdz ar to par jaunu valstu uzaicināšanu jālemj Helsinku sanāksmē decembrī, un Latvijas iespējas tikt uzaicinātai ir ļoti reālas, uzskata K.Sasi.

Kā nākamā prioritāte tika minēta Balkānu konflikta noregulēšana. Somijas prezidentūras laikā arī jāizstrādā mandāts nākamajai starpvaldību konferencei par institucionālo reformu ES struktūrās. Tāpat par joprojām aktuāliem jautājumiem Somija uzskata bezdarba samazināšanu, valstu ekonomiskās attīstības veicināšanu, dabas aizsardzību u.c.

V.Krištopans iepazīstināja K.Sasi ar Latvijas veikumu ceļā uz ES, kura galvenais mērķis ir panākt Latvijas uzaicināšanu uz sarunām par iestāšanos ES. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijai būs ļoti svarīgi sarunās rīkoties tā, lai panāktu pirmo valstu grupu, jo Latvija reāli vēlas būt starp pirmajām valstīm ceļā uz ES.

Abas puses atzina, ka abu valstu ekonomiskā sadarbība ir reāli paplašinājusies. K.Sasi interesējās par iekšējā tirgus ierobežojumiem cūkgaļas importam Latvijā un par sarunām attiecībā uz "Lattelekom" jumta līguma monopoltiesību perioda samazināšanu, kas attiecas arī uz Somijas telekomunikāciju uzņēmumu "Sonera". Ministru prezidents atbildēja, ka no abām pusēm ir nozīmētas sarunu grupas, kam jāpanāk vienošanās šajā jautājumā. Pēc tikšanās ar K.Sasi V.Krištopanam paredzēta saruna ar "Sonera" pārstāvjiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!