• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējuma samazinājumu iekšlietu sistēmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2009., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Finanšu policijas un Muitas kriminālpārvaldes apvienošanu

Vēl šajā numurā

08.10.2009., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējuma samazinājumu iekšlietu sistēmai

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas un Nacionālās drošības komisijas deputāti 6.oktobrī kopsēdē nolēma oficiālā vēstulē aicināt Ministru prezidentu Valdi Dombrovski nepieļaut tālāku finansējuma samazinājumu iekšlietu sistēmai. Šāda rīcība var atstāt neatgriezeniski negatīvu ietekmi uz sabiedrisko kārtību un drošību valstī, norāda deputāti.

 “Vēl lielāku finansējuma samazinājumu iekšlietu struktūrām nedrīkst pieļaut un policistiem skaidri jāpasaka, ka algas vairs netiks samazinātas,” uzsver Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. “Situācija iekšlietu sistēmā ir gana dramatiska. Mūsu rīcībā esošās ziņas liecina par tik lielu policistu algu samazinājumu, ka grūti saprast, kā šie cilvēki iztiek, uztur savas ģimenes un joprojām pilda savus pienākumus,” pauž J.Dalbiņš.

Kā noskaidroja deputāti, pēdējo divu gadu laikā iekšlietu sistēmas finansējums samazināts jau par 80 miljoniem latu, vienlaikus turpinot pildīt visas ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu saistītās pamatfunkcijas.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone deputātiem apliecināja, ka, neskatoties uz ievērojamo finansējuma samazinājumu, policisti, ugunsdzēsēji un robežsargi turpinās pildīt savus pienākumus. Tādēļ šābrīža situācijā galvenā prioritāte ir nepieļaut darbinieku atalgojuma vēl lielāku samazināšanu, uzsvēra I.Pētersone.

Situācijas nopietnību apliecināja arī Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins, norādot, ka Rīgas reģionā jau tagad darbu pamet vidēji viens policists dienā. “Policistu atalgojums samazināts tik ļoti, ka nav vairs konkurētspējīgs un tie spiesti meklēt jaunu darbu Latvijā vai ārzemēs. Aiziet zinoši kadri, kuru sagatavošanā ieguldīti lieli līdzekļi,” teica V.Voins.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!