• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par zvejniecības ilgtspējības nodrošināšanu Baltijas jūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 1.oktobrī

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par zvejniecības ilgtspējības nodrošināšanu Baltijas jūrā

 

1.oktobrī Stokholmā, Zviedrijā, Baltijas jūras valstu nozares ministri un Eiropas Savienības (ES) jūrlietu un zivsaimniecības komisārs Džo Borgs parakstīja kopīgu deklarāciju par zvejniecības pārvaldību Baltijas jūrā. No Latvijas puses ar zemkopības ministra Jāņa Dūklava deleģējumu deklarāciju parakstīja Zemkopības ministrijas (ZM) Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš.

Parakstot deklarāciju, Baltijas jūras valstis un Eiropas Komisija (EK) vienojās savstarpēji kooperēties, lai pilnībā un efektīvi nodrošinātu Baltijas jūras zvejniecības ilgtspējību. Deklarācijā uzsvērts, ka svarīga ir sadarbība starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un EK, kas tiks norādīts arī ES izstrādājamajā Baltijas jūras kopējā stratēģijā, kura ietvers dažādas darbības jomas un nozares. Zvejniecībā jāturpina sabalansēt zvejas flotes kapacitāte ar šobrīd pieejamajiem zivju resursiem, jāpastiprina zvejas kontrole, lai tiktu attīstīta noteikumu ievērošanas kultūra zvejnieku vidū.

Dokumentā kā īpaši svarīga uzsvērta mencu populācijas aizsardzība, norādot, ka jāveic steidzami pasākumi mencu zvejas rīku selektivitātes uzlabošanai, lai pasargātu šīs vērtīgās zivju sugas pēdējo gadu jaunās, ražīgās paaudzes. Tāpat līdz 2010.gadam, sadarbojoties ES dalībvalstīm, EK un zvejniecības sektora pārstāvjiem jāizstrādā rīcības vadlīnijas, lai panāktu, ka tiek novērsti izmetumi Baltijas jūras mencu zvejā.

Deklarācija tika parakstīta konferences “Baltijas jūras zvejniecība: iegūtā pieredze un nākotnes perspektīvas” laikā. To organizēja ES Padomes Zviedrijas prezidentūra un Baltijas jūras reģionālā padomdevēja padome, kurā ir pārstāvēti EK un ES dalībvalstu sabiedrisko organizāciju svarīgākie partneri. No Latvijas puses šajā padomē darbojas un arī konferencē piedalījās Latvijas Zivsaimnieku asociācijas prezidents un Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācijas valdes priekšsēdētājs Inārijs Voits.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!