• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kapitālsabiedrības dāvinājuma apmēru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198667

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas sākotnējo pozīciju ES Kohēzijas politikā

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kapitālsabiedrības dāvinājuma apmēru

 
 

Valsts un pašvaldības kapitālsabiedrības dāvinājums vai ziedojums sabiedriskā labuma organizācijai nedrīkstēs pārsniegt desmito daļu peļņas, paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas 29.septembrī atbalstītie grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”.

Ar grozījumiem iecerēts noteikt, ka valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrība vai meitassabiedrība sabiedriskajām organizācijām drīkstēs dāvināt vai ziedot tikai tad, ja iepriekšējā saimnieciskajā gadā tā ir strādājusi ar peļņu. Dāvinājums nedrīkstēs pārsniegt 10 procentus no tīrās peļņas.

Gadījumā, ja kapitālsabiedrības dāvinājuma summa pārsniedz divus tūkstošus latu, dāvinājumu drīkstēs piešķirt tikai ar Ministru kabineta atsevišķu piekrišanu.

Grozījumi arī paredz noteikt, ka lēmumu par meitassabiedrības dāvinājuma piešķiršanu sabiedriskā labuma organizācijai, kas nepārsniedz 500 latus, pieņems attiecīgās kapitālsabiedrības valde. Bet, ja dāvinājuma vērtība pārsniedz 500 latus, vajadzēs finanšu ministra vai attiecīgās pašvaldības atļauju. Patlaban šādi ierobežojumi noteikti tikai kapitālsabiedrībām.

Ar izmaiņām iecerēts novērst gadījumus, kad kapitālsabiedrība dāvinājumu vai ziedojumu slēpj aiz citiem darījumiem, piemēram, reklāmas pakalpojumiem, grozījumu izstrādātāju vārdā norāda deputāte Ilma Čepāne. Grozījumu mērķis ir pilnveidot dāvināšanas tiesisko regulējumu, paplašinot subjektu loku, uz kuriem ir attiecināmi ierobežojumi. Lai taupītu valsts un pašvaldību līdzekļus, kapitālsabiedrībām paredzēti stingrāki dāvināšanas nosacījumi, bet liela apjoma dāvinājumam – valdības piekrišana.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!