• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nīderlandes pieredzi dabasgāzes sadales jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198666

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par Ainara Baštika
apstiprināšanu par Rietumeiropas Savienības Asamblejas (Eiropas drošības un aizsardzības Parlamentārās Asamblejas) Latvijas delegācijas locekli

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nīderlandes pieredzi dabasgāzes sadales jomā

 
 

Saeimas Enerģētikas apakškomisija 29.septembrī, pārrunājot “Nord Stream” gāzesvada būvniecības gaitu un iespējamo savienojumu ar Dobeles gāzes krātuvi, aicināja padziļināti izpētīt Nīderlandes pieredzi, kura ir kļuvusi par Eiropas nozīmes dabasgāzes distribūcijas centru.

 “Ja vien projekta ietvaros pastāv ekonomiskais izdevīgums, Latvijai tas ir jāizmanto,” uzsvēra apakškomisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. “Lai labāk izprastu, kādas ir Latvijas iespējas kļūt par reģionam būtisku dabasgāzes sadales centru, jāiepazīstas ar Nīderlandes pieredzi šajā jomā.”

Apakškomisijas sēdē “Nord Stream” padomnieks Baltijas valstīs Romāns Baumanis apliecināja gāzesvada būvniecībā iesaistītās energokompānijas “N.V. Nederlandse Gasunie” ieinteresētību meklēt sadarbības formas ar Latviju. Šāda informācija ir jaunums un arī no Latvijas puses jāizrāda aktivitāte, uzskata apakškomisijas deputāti.

Ekonomikas ministrijas pārstāve Indra Niedrīte skaidroja, ka Latvijas tirgu jau nodrošina Inčukalna gāzes krātuve un potenciālajai gāzes krātuvei Dobelē būtu jāmeklē citi patērētāji. Lai risinātu konkrētas sarunas par Dobeles projekta ekonomisko izdevīgumu, jāsagaida ģeoloģiskās un ekonomiskās izpētes rezultāti.

Šobrīd aprobētais “Nord Stream” gāzesvada projekts paredz tiešu savienojumu starp Krieviju un Vāciju bez neviena atzara. Taču “Nord Stream” akcionāri ir gatavi runāt par atzara veidošanas iespējām uz Dobeli. Tehniski atzara izbūve ir iespējama arī pēc maģistrālo gāzesvadu pabeigšanas, skaidroja “Nord Stream” pārstāvis.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!