• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Ārējo ekonomisko pārstāvniecību koordinācijas padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2009., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Eiropas Kopienu Revīzijas palātas locekļa amata konkursu

Vēl šajā numurā

02.10.2009., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Ārējo ekonomisko pārstāvniecību koordinācijas padomi

 

30.septembrī Ekonomikas ministrijā notika pirmā Latvijas Ārējo ekonomisko pārstāvniecību koordinācijas padomes sēde, kurā par padomes priekšsēdētāju vienbalsīgi tika iecelts SIA “Pure Food” valdes priekšsēdētājs Aivars Žimants.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars savā uzrunā padomes locekļiem pirmajā sēdē uzsvēra uzņēmēju nozīmīgo lomu šīs padomes darbībā un cer, ka tieši eksportējošo uzņēmēju praktiskā pieredze ārvalstu tirgos ir tas pienesums, kas nepieciešams, lai nodrošinātu esošās sistēmas pilnveidošanu un vēl efektīvāku Latvijas uzņēmēju interešu pārstāvību ārvalstīs.

 “Mums būtiski ir ieviest pārstāvniecību darbinieku motivācijas sistēmu un noteikt prioritārās valstis, kurās jāstiprina vai jāmaina Latvijas ekonomiskā pārstāvība,” uzsvēra ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Sēdes laikā tika apspriesta Latvijas pašreizējās ārējās ekonomiskās pārstāvības efektivitāte un prezentēti Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību jau šobrīd sniegtie pakalpojumi komersantiem, pārrunāti jautājumi par ģeogrāfiskā pārklājuma paplašināšanu, iesaistot nevalstiskās organizācijas un sabiedriskos pārstāvjus, kā arī apspriesta maksas pakalpojumu ieviešanas lietderība.

Latvijas Ārējo ekonomisko pārstāvniecību darbības koordinācijas padomi 2009.gada 25.septembrī izveidoja ekonomikas ministrs Artis Kampars kā koleģiālu, koordinējošu un konsultatīvu institūciju, lai nodrošinātu Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību darbības koordināciju un doto uzdevumu izpildes pārraudzību.

Padomes funkcija ir operatīvu priekšlikumu sniegšana Ekonomikas ministrijai saistībā ar Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību darbību, nodrošinot efektīvu Latvijas komersantu interešu pārstāvību ārvalstīs. 

Padomes galvenie uzdevumi ir izvērtēt pārstāvniecību atvēršanas lietderību vai aizvēršanu konkrētā valstī; izvērtēt un sniegt priekšlikumus par darbinieku nozīmēšanu darbam pārstāvniecībā; pārraudzīt sasniegtos darbības rezultatīvos un finanšu rādītājus un sniegt novērtējumu; sniegt priekšlikumus par pārstāvniecību resursu un kompetences sadalījumu; kā arī izskatīt un sniegt priekšlikumus par citiem jautājumiem saistībā ar pārstāvniecību tīkla darbību.

Padomes sastāvā ar balsstiesībām ir četri Latvijas lielo eksportējošo komercsabiedrību pārstāvji, četri eksportējošo mazo un vidējo komercsabiedrību pārstāvji, divi Ekonomikas ministrijas pārstāvji, viens Ārlietu ministrijas pārstāvis un viens Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis. Padomes sekretariāta funkcijas veic Ekonomikas ministrija.

Padomes darbā aicināti piedalīties SIA “Hydrotex Baltic” valdes loceklis Uldis Beniķis, SIA “Dores fabrika” valdes loceklis Kristaps Drone, Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektors Ģirts Greiškalns, SIA “S&G” prokūriste Silvija Greste, VAE “Rīga” direktors Aivars Jaunzems, Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera izpilddirektore Lilita Sparāne, AS “Severstaļlat” starptautisko sadarbības jautājumu padomniece Inta Susta, SIA “Pure Food” valdes priekšsēdētājs Aivars Žimants.

Padomes darbā iesaistīsies arī valsts institūciju pārstāvji – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, Ārlietu ministrijas Ekonomiskās politikas un sadarbības direkcijas vadītāja, vēstniece Maija Manika, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš un Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktors Edmunds Beļskis.

 

Sandris Sabajevs, ministra padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!