• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālo bruņoto spēku komandiera vizīti Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2009., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.10.2009., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālo bruņoto spēku komandiera vizīti Afganistānā

 

29.septembrī beidzās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera ģenerālmajora Jura Maklakova vairāku dienu darba vizīte Afganistānā, kuras laikā viņš tikās ar vairākām NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) amatpersonām, kā arī ar Latvijas kontingenta karavīriem.

Tiekoties ar ISAF spēku komandieri ģenerāli Stenliju Makkristalu, reģionālās pavēlniecības “Ziemeļi” komandieri brigādes ģenerāli Jorgenu Setreru un Norvēģijas vadītās Provinču atjaunošanas vienības (PRT) komandieri pulkvežleitnantu Ivaru Omstedu, NBS komandieris pārrunāja gan pašreizējo situāciju Afganistānā, gan iespējamo Latvijas kontingenta uzdevumu maiņu pēc 2011.gada.

“Šajās sarunās vairākkārt tika uzsvērts nozīmīgais Latvijas ieguldījums starptautiskās drošības stiprināšanā un mūsu karavīru augstais sagatavotības līmenis, un uzdevumu izpildes profesionalitāte,” akcentēja NBS komandieris.

Tiekoties ar Norvēģijas aizsardzības ministri Annu Grēti Stromu-Eriksenu, kā arī PRT komandieri, ģenerālmajors J.Maklakovs pārrunāja jautājumus par plānotajām Latvijas karavīru materiāli tehniskā nodrošinājuma izmaiņām operāciju rajonā, kā arī ar to saistīto apmācību procesu.

Augstu vērtējot Norvēģijas un Maķedonijas bruņoto spēku karavīru sadarbību operāciju uzdevumu izpildē, NBS komandieris pasniedza vairākus apbalvojumus šo valstu karavīriem, kuri plecu pie pleca ikdienā kopā ar Latvijas karavīriem pilda dienesta pienākumus Afganistānā. NBS komandiera apbalvojumu – piemiņas medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajās operācijās” saņēma arī Latvijas kontingenta karavīri.

Patlaban dienesta pienākumus ISAF sastāvā Kabulā, Mazarišarīfā, Meimenā un valsts austrumu provincēs pilda vairāk nekā 170 Latvijas karavīru, tostarp 34 karavīri no Operacionālās sadarbības padomnieku grupas. Šā uzdevuma izpildē Latvijas karavīrus atbalsta arī 11 ASV karavīri.

 

NBS komandiera personīgā štāba Preses daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!