• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas darbības nodrošināšanas budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2009., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Rīgas mēru

Vēl šajā numurā

01.10.2009., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas darbības nodrošināšanas budžetu


 

Saeimas Prezidijs 21.septembrī nolēma samazināt Saeimas darbības nodrošināšanai 2010.gadā paredzētos izdevumus vēl par 7%. Tādējādi parlamenta funkciju nodrošināšanai nākamgad plānots 11,56 miljonu latu finansējums, kas ir par 0,82 miljoniem latu jeb 7% mazāk, nekā jau samazinātajā šā gada budžetā.

Salīdzinājumā ar 2009.gada budžetu pirms grozījumiem tas ir par 22% mazāks.

“Patlaban Saeima strādā pie 2010.gada budžeta izstrādes, un ar pilnu atbildību varu teikt, ka finansējums, kas paredzēts parlamenta pamatfunkciju nodrošināšanai, tiek būtiski samazināts,” uzsver Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. Viņš norāda, ka vienlaikus Saeimas Prezidijs uzdevis Saeimas Kancelejai sagatavot papildu priekšlikumus par iespējām vēl vairāk samazināt Saeimas budžeta izdevumus. Šos priekšlikumus paredzēts iesniegt, kad Saeima 2.lasījumā skatīs 2010.gada valsts budžeta projektu.

2010.gada maijā Latvijā paredzēts valstiski nozīmīgs pasākums – NATO Parlamentārās asamblejas (NATO PA) sesija, par kuras rīkošanu Rīgā lēmums tika pieņemts jau 2005.gadā, un atkārtota vienošanās ir panākta visu augstāko valsts amatpersonu līmenī Nacionālās drošības padomē.

Tā kā NATO PA ir parlamentārs pasākums, tā rīkošanai paredzētais finansējums pēc vienošanās ar Finanšu ministriju tehniski ir iekļauts Saeimas budžetā. Tādējādi to nebūtu korekti uzskatīt par Saeimas budžeta palielinājumu.

NATO PA rīkošanai 2010.gada budžeta projektā ir iekļauts finansējums 1,3 miljonu latu apmērā.

Saeimas priekšsēdētājs uzsver, ka arī NATO PA sesijas rīkošanai paredzētos izdevumus ir uzdots samazināt līdz minimumam. Saeima, organizējot šo pasākumu, iespēju robežās strādās esošo resursu ietvaros, deleģējot darbiniekiem papildu pienākumus, kā arī izmantojot Saeimas rīcībā esošo biroja aprīkojumu un inventāru. Tādējādi, lai gan sākotnēji NATO PA organizēšanai bija paredzēti 6 miljoni latu, šobrīd izmaksas ir samazinātas jau līdz 1,3 miljoniem latu un tās aizvien tiek regulāri pārskatītas.

Tāpat jāņem vērā, ka NATO PA ietvaros pavasarī Latviju apmeklēs līdz 1000 cilvēku no visas pasaules. Pasākuma dalībnieki paši segs savus uzturēšanās izdevumus, maksājot par viesnīcām, ēdināšanu, transportu, ekskursijām un kultūras pasākumiem. Tiek lēsts, ka NATO PA dalībnieki Latvijā iztērēs apmēram vienu miljonu eiro.

Saeimas budžeta izdevumu īpatsvars valsts kopbudžetā ik gadu samazinās –1995.gadā tas bija 0,67% no valsts kopbudžeta, 2009.gadā tas ir tikai 0,25%.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!