• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pensiju atmaksu pensionāriem ar invaliditāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2009., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

30.09.2009., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pensiju atmaksu pensionāriem ar invaliditāti

 

No novembra Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) sāks izmaksāt no 1.jūlija līdz 31.oktobrim ieturēto pensijas daļu tiem vecuma pensijas saņēmējiem, kuriem ir noteikta invaliditāte. Pensiju atmaksās visiem pensionāriem ar invaliditāti neatkarīgi no tā, vai invaliditāte noteikta uz mūžu vai uz noteiktu laiku, norāda Labklājības ministrija (LM).

Plānots, ka jau novembrī VSAA pensiju izmaksās neierobežotā apmērā kopā ar iepriekšējos mēnešos ieturēto pensijas daļu.

Lai saņemtu ieturēto pensiju, pensionāriem ar invaliditāti nebūs jādodas uz VSAA, jo aģentūra informāciju par pensijas saņēmēja invaliditāti saņems no Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas.

Ja pensionāri ar invaliditāti novembrī nesaņems vecuma pensiju pilnā apmērā, viņiem jāvēršas attiecīgajā VSAA nodaļā, lai noskaidrotu, vai aģentūras rīcībā ir informācija par invaliditāti.

Ar 2009.gada 1.novembri ir atcelti vecuma pensijas izmaksas ierobežojumi tiem pensionāriem, kuriem noteikta invaliditāte.

Tas nozīmē, ka uz vecuma pensiju saņēmējiem, kuriem noteikta invaliditāte, vairs neattieksies no 1.jūlija noteiktie ierobežojumi. Tie paredzēja 10% pensijas ieturējumu nestrādājošiem pensionāriem un 70% ieturējumu pašnodarbinātiem un strādājošiem pensionāriem.

Šādas izmaiņas paredz 17.septembrī Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā “Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam”.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departamentsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!