• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 22.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot Vācijas kancleri ar Bundestāga vēlēšanu rezultātiem

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 22.septembrī

 

RAPLM: Par nekustamā īpašuma atsavināšanu Dienvidu tilta maģistrāles būvniecībai

Lai nodrošinātu sabiedrības intereses, sakārtotu transporta infrastruktūru un attīstību Rīgas pilsētā, Ministru kabinets 22.septembrī lēma atsavināt nekustamo īpašumu Rīgā, Lubānas ielā 67, Dienvidu tilta pār Daugavu otrās kārtas būvniecībai.

Dienvidu tilta pār Daugavu 1.kārtas būvniecība tika sākta 2004.gadā novembrī, lai risinātu jautājumu par Rīgas pilsētas transporta kustības noslogotību. 2008.gada 19.jūnijā Rīgas pilsētas būvvaldē tika akceptēts Dienvidu tilta būvprojekts, kas paredz Lubānas ielas vietējās joslas un vairāklīmeņu ceļa mezgla esošā Slavu rotācijas apļa vietā izbūvi.

Lai īstenotu tilta būvniecību, jāveido rampas un estakādes, kā rezultātā jāpaplašina esošā brauktuve Lubānas ielas sarkano līniju robežās aptuveni par metru. Līdz ar to plānota Lubānas ielas novietojuma maiņa, to paplašinot un sarkano līniju robežās izveidojot gājēju ietvi.

Rīgas pilsētas pašvaldība piedāvāja nekustamā īpašuma īpašniekam noslēgt vienošanos par nekustamā īpašuma atsavināšanu. Sarunu gaitā Rīgas domei nav bijis iespējams vienoties ar īpašnieku par īpašuma atsavināšanu.

Ņemot vērā, ka vienošanās netika panākta, nekustamā īpašuma atsavināšana ir iespējama, tikai pieņemot likumu.

Atsavinot nekustamo īpašumu, tiks realizēta Dienvidu tilta pār Daugavu otrās kārtas būvniecība no Krasta ielas līdz Austrumu maģistrālei.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

VidM: Par Gaujas Nacionālā parka konsultatīvās padomes nolikumu

22.septembrī Ministru kabineta sēdē tika akceptēts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Gaujas Nacionālā parka konsultatīvās padomes nolikums”.

Pašreiz ir spēkā Ministru kabineta 2000.gada 18.jūlija noteikumi Nr.239 “Gaujas Nacionālā parka konsultatīvās padomes nolikums”. Saskaņā ar grozījumiem Gaujas Nacionālā parka likumā tiek mainīts deleģējums, līdz ar to Gaujas Nacionālā parka konsultatīvās padomes nolikums ir izstrādājams jaunā redakcijā.

Projektā nav paredzētas būtiskas atšķirības padomes funkcijās un tiesībās, salīdzinot ar iepriekšējā nolikumā noteiktajām. Būtiskākā atšķirība ir, ka konsultatīvās padomes sastāvs tiek noteikts Gaujas Nacionālā parka likuma 12.panta pirmajā daļā.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

 

VK: Par mēneša pārskatu apjomu, sagatavošanas un iesniegšanas kārtību

22.septembrī Ministru kabinets apstiprināja Finanšu ministrijas sagatavotos Ministru kabineta noteikumus “Noteikumi par mēneša pārskatu apjomu, sagatavošanas un iesniegšanas kārtību”. Tas nosaka mēneša pārskatu veidlapas, pārskatu sagatavošanu un iesniegšanu Valsts kasē pašvaldībām un no valsts budžeta daļēji finansētām atvasinātām publiskām personām.

Līdz šim mēneša pārskatus par budžeta izpildi, aizņēmumu, galvojumu un citu saistību apmēru iesniedza tikai pašvaldības. Saskaņā ar grozījumiem likumā “Par budžetu un finanšu vadību” no 2009.gada šādi pārskati Valsts kasē ir jāiesniedz arī no valsts budžeta daļēji finansētām atvasinātām publiskām personām, t.i., valsts augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un plānošanas reģioniem. Par valsts budžeta daļēji finansētām atvasinātām publiskām personām mēneša pārskatus iesniegs attiecīgā ministrija vai centrālā valsts iestāde, kuras padotībā ir atvasinātā publiskā persona.

Valsts kasē no valsts budžeta daļēji finansētām atvasinātām publiskām personām saņemtie un apkopotie mēneša pārskati tiek izmantoti Valsts kases oficiālā mēneša pārskata par valsts konsolidētā kopbudžeta izpildi sagatavošanai.

Noteikumu ieviešanai nav nepieciešami papildu valsts budžeta līdzekļi.

Zane Šneidere, Valsts kases preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!