• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas parlamenta delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ungārijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas parlamenta delegācijas vizīti Latvijā

 

23.septembrī Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētājs Davids Darčiašvili tikās ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Andri Bērziņu un komisijas deputātiem. Tāpat Gruzijas parlamenta pārstāvjiem notika saruna ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētāju Dzintaru Zaķi un grupas deputātiem.

Tiekoties ar Gruzijas parlamenta delegāciju, A.Bērziņš pauda gandarījumu, ka starp abu valstu parlamentu komisijām ir izveidojusies tik cieša sadarbība, jo tas ir labs pamats dinamiskai pieredzes apmaiņai. Latvija Gruziju uzskata par savu draugu un ir gatava palīdzēt īstenot tās politiskos mērķus – integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un tam sekojošu iesaistīšanos Ziemeļatlantijas līguma organizācijā, uzsvēra Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

D.Darčiašvili norādīja, ka augstu vērtē Latviju kā ciešu sadarbības partneri, un izteica pateicību par atbalstu, kas sniegts Gruzijas sarunās ar starptautiskajām organizācijām. Gruzijai konsekventi jāturpina reformu ceļš, tai skaitā jāharmonizē likumdošana, ņemot vērā citu Eiropas valstu praksi, atzina Gruzijas parlamenta pārstāvis. Viņš piebilda, ka šajā jomā lielu ieguldījumu ir devusi tieši sadarbība ar Latvijas parlamentu.

Tāpat Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka Saeimā atklāta fotoizstāde par 2008.gada augusta notikumiem Krievijas un Gruzijas militārā konflikta laikā, kuru atvērto durvju dienā var apskatīt parlamenta viesi.

Ārlietu komisijas deputāti ar viesiem no Gruzijas pārrunāja arī Austrumu partnerības ietvaros panākto progresu sarunās par vīzu atvieglojumiem, ES un Gruzijas brīvās tirdzniecības jautājumu, kā arī darbu pie asociācijas līguma ar Gruziju.

Arī tiekoties ar Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Gruzijas parlamentu, puses apliecināja, ka šī vizīte vēl vairāk nostiprina abu valstu attiecības un paver jaunas iespējas tālākai sadarbībai. Sarunā ar sadarbības grupas deputātiem Gruzijas puse atzīmēja, ka Krievija joprojām turpina informācijas karu par 2008.gada augusta notikumiem Kaukāza reģionā. Piemēram, vācu laikrakstā “Der Spiegel” bija parādījusies neobjektīva informācija, kas pēc tam Krievijas plašsaziņas līdzekļos guva lielu rezonansi, bet pats laikraksts šo informāciju jau ir atsaucis, skaidroja D.Darčiašvili.

No 21. līdz 23.septembrim vizītē Latvijā uzturējās Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētājs Davids Darčiašvili. Viņu pavadīja Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas deputāts Ramins Bairamovs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!