• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 24. septembra rīkojums Nr. 655 "Par funkciju auditu plānu līdz 2009.gada 31.decembrim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.657

Grozījumi darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" papildinājumā

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 655

Pieņemts: 24.09.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.655

Rīgā 2009.gada 24.septembrī (prot. Nr.57 58.§)

Par funkciju auditu plānu līdz 2009.gada 31.decembrim

 

1. Saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 27.janvāra instrukcijas Nr.3 “Kārtība, kādā plāno un veic valsts pārvaldes funkciju auditu un ievieš funkciju audita ieteikumus” 9.punktu līdz 2009.gada 31.decembrim īstenot funkciju auditus:

1.1. valsts pārvaldes institūcijās, kas veic kontroles, uzraudzības, pārbau­des, sertifikācijas un akreditācijas funkcijas, un citās funkcionāli saistītās iestā­dēs. Funkciju audits īstenojams, izvērtējot valsts tiešās pārvaldes un, ja nepie­ciešams, arī pašvaldību iestā­žu īstenotās kontroles, uzraudzības, pārbaudes, sertifikācijas un akre­ditācijas funkcijas komersantu un izglītības iestāžu uzrau­dzības jomā, lai veicinātu Latvijas ekonomikas salīdzinošo konkurētspēju ar citām reģiona valstīm (tai skaitā ar Lietuvas Republiku un Igaunijas Republiku), kā arī mazinātu administratīvos šķēršļus un barjeras, kas traucē sasniegt uzņēmēj­darbības attīstību tādā līmenī, kāds ir Dānijas Karalistē un Somijas Republikā;

1.2. valsts pārvaldes institūcijās, kas uzkrāj elektronisku informāciju, uz­tur un nodrošina reģistru un valsts informācijas sistēmu darbību, kā arī sniedz elektronizētus pakalpojumus un nodrošina datubāzu darbību. Funkciju audits īstenojams, izvērtējot valsts pārvaldes iestāžu uzturētos reģistrus un novērtējot esošo un nākotnē veidojamo reģistru uzturēšanas nodrošināšanu ārpakalpojumu veidā;

1.3. valsts pārvaldes institūcijās (atbilstoši pieejamiem resursiem), kas īsteno atbalsta (administratīvās) funkcijas (personāla uzskaite, grāmatvedība, finanšu pārvalde, transporta pakalpojumi un cita saimnieciskā darbība), izvērtējot iespējamo centralizāciju un nodošanu privātajam sektoram jomās, kurās to pieļauj nacionālās drošības un valsts aizsardzības intereses, un aprēķinot valsts ekonomisko izdevīgumu.

2. Īstenojot šā rīkojuma 1.punktā minētos auditus, analizēt auditējamo iestāžu funkcijas un uzdevumus un izvērtēt iespējas vienkāršot to institucionālo struk­tūru, lai samazinātu valsts budžeta vai pakalpojuma saņēmēju izdevumus attiecīgajās iestādēs un sniegtu priekšlikumus par konkrētu funkciju un uzdevumu nepieciešamību un iespējām atteikties no funkciju izpildes, kā arī citiem aspektiem atbilstoši Ministru kabineta 2009.gada 27.janvāra instrukcijai Nr.3 “Kārtība, kādā plāno un veic valsts pārvaldes funkciju auditu un ievieš funkciju audita ieteikumus”.

3. Ministru kabineta locekļiem un valsts sekretāriem piecu darbdienu laikā pēc šā rīkojuma spēkā stāšanās ieteikt pārstāvjus funkciju audita grupām un nosūtīt attiecīgu informāciju Valsts kancelejai.

4. Valsts kancelejai 10 darbdienu laikā pēc šā rīkojuma spēkā stāšanās, konsultējoties ar iesaistītajām iestādēm, sagatavot Ministru prezidenta rīkojumu projektus par audita grupas izveidošanu un funkciju audita uzsākšanu saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 27.janvāra instrukciju Nr.3 “Kārtība, kādā plāno un veic valsts pārvaldes funkciju auditu un ievieš funkciju audita ieteikumus”.

5. Audita grupas vadītājs, ja nepieciešams, ir tiesīgs noteikt audita grupas struktūru, deleģēt tai konkrētus uzdevumus un norīkot atbildīgās personas konkrētu uzdevumu īstenošanai.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!