• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Krievijas kopīgās demarkācijas komisijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2009., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija: Par iespējamo izdevumu samazinājumu tiesām

Vēl šajā numurā

25.09.2009., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Krievijas kopīgās demarkācijas komisijas sēdi

 

23.septembrī Daugavpilī notika pirmā Latvijas un Krievijas kopīgās demarkācijas komisijas sēde. Sēdes laikā abu pušu eksperti apsprieda turpmāko komisijas darba kārtību un, balstoties uz pārrunāto, izstrādāja komisijas nolikuma projektu.

Tāpat puses pieņēma lēmumu otro komisijas sēdi rīkot 2009.gada novembra otrajā pusē Maskavā, kā arī vienojās par uzdevumiem, kas būtu veicami līdz komisijas nākamajai sēdei.

Latvijas puse apņēmās sagatavot kārtības par Latvijas un Krievijas robežas iezīmēšanu dabā projektu, bet Krievijas puse – noteikumu par demarkācijas darbu veicēju robežas šķērsošanas kārtību projektu.

Attiecībā uz robežas demarkācijas darbu sākšanu komisijas Latvijas puses priekšsēdētājs, Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Ints Upmacis pieļauj, ka robežas iezīmēšana dabā varētu tikt sākta 2010.gada pavasarī.

Krievijas puses delegāciju vadīja komisijas Krievijas puses priekšsēdētājs, Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Aleksejs Obuhovs.

Komisija izveidota saskaņā ar Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līguma par Latvijas un Krievijas valsts robežu 5.pantu, kurš paredz, ka puses pēc paritātes principa izveido kopīgu demarkācijas komisiju. Komisijas uzdevums ir apzīmēt dabā Latvijas un Krievijas valsts robežu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!