• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un piedaloties ANO klimata pārmaiņu sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2009., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.09.2009., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un piedaloties ANO klimata pārmaiņu sanāksmē


 

01.JPG (26536 bytes)
Otrdien, 22.septembrī, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) klimata pārmaiņu galotņu sanāksmes atklāšanā, kas notika Ņujorkā, ASV, un pulcēja pasaules valstu un valdību vadītājus, arī Latvijas delegācijas locekļus (no labās): Latvijas Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Edgaru Rinkēviču, Valsts prezidentu Valdi Zatleru, vides ministru Raimondu Vējoni, Latvijas vēstnieku ANO Normanu Penki
Foto: Toms Kalniņš, VPK

22.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās ANO klimata pārmaiņu galotņu sanāksmē, kas notika Ņujorkā un pulcēja pasaules valstu un valdību vadītājus. Samita mērķis ir veicināt politisko vienprātību pasaules valstu ietekmes uz globālajām klimata pārmaiņām mazināšanā, lai apstiprinātu konkrētu rīcības plānu šā gada decembra ANO Klimata konferencē Kopenhāgenā.

Valsts prezidents, piedaloties apaļā galda diskusijā, kurā tika pārrunāts, kā attīstīt valstu ekonomikas, lai tās samazinātu vidē izmesto siltumnīcas gāzu apjomu, tādējādi mazinot globālās sasilšanas efektu, un tajā pašā laikā saglabātu ilgtspējīgas izaugsmes spēju, atzīmēja, ka pasaules sabiedrībai ir nepieciešama būtiska tehnoloģiju attīstība un jaunas inovācijas, ko atbalsta ne tikai zinātnieki, bet arī ANO valstu iedzīvotāji. Lai ieviestu inovatīvus, ilgtspējīgus risinājumus, ir nepieciešams finansējums, tāpēc ir būtisks iedzīvotāju atbalsts videi draudzīgāku tehnoloģiju ieviešanā. “Būsim atklāti šajā jautājumā – valstīm ir jārēķinās ar nozīmīgām sākotnējām izmaksām. Tomēr esmu pārliecināts, ka siltumnīcas gāzu izmešu samazināšana nedrīkst notikt uz ekonomiskās attīstības rēķina. Tieši otrādi – tehnoloģiskajām pārmaiņām ir jāveicina ekonomiskā izaugsme,” paskaidroja V.Zatlers.

Diskutējot par alternatīvo enerģiju lomu, Valsts prezidents norādīja, ka enerģijas avotu dažādošana ir svarīga ne tikai no enerģijas drošības viedokļa, bet arī veicina ilgtspējīgu, drošu un rentablu valstu ekonomiku attīstību. Sarunas laikā pievēršoties dabas resursu sniegtajām iespējām, V.Zatlers īpaši izcēla Latvijas mežu apsaimniekošanas pieredzi, ar kuru veiksmīgi dalāmies ar citām valstīm. Viņš atzīmēja: “Mūsu pieeja ir pārsteidzoši vienkārša: lai mēs būtu veiksmīgi klimata pārmaiņu ierobežošanas centienos, mums ir jāsamazina mežu izciršana un iznīcināšana. Mums mežs ir jāstāda, un tas ilgtspējīgi jāuztur.”

ANO klimata pārmaiņu galotņu tikšanās laikā Valsts prezidents piedalījās arī samita atklāšanas plenārsesijā, kā arī darba pusdienās, kurās tika runāts par ilgtspējīgas ekonomikas izveides finansiālajiem aspektiem.

Pēcpusdienā V.Zatlers piedalījās bijušā ASV prezidenta Bila Klintona izveidotās organizācijas “Clinton Global Initiative” (CGI) ikgadējās sanāksmes atklāšanas plenārsesijā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

02.JPG (28329 bytes)
Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ANO klimata pārmaiņu galotņu sanāksmē Ņujorkā 22.septembrī: sarunā ar Zviedrijas premjerministru Karlu Biltu (centrā)
Foto: Toms Kalniņš, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!