• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2009., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par Vienoto neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu

Vēl šajā numurā

24.09.2009., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties Amerikas Savienotajās Valstīs


 

22.septembrī ANO Ģenerālās asamblejas 64.sesijas ietvaros ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Melnkalnes ārlietu ministru Milanu Ročenu. Tikšanās notika pēc Melnkalnes puses iniciatīvas.

Tikšanās laikā ārlietu ministri pārrunāja valstu divpusējo sadarbību, iespējas padziļināt politisko dialogu un veicināt abu valstu amatpersonu vizīšu apmaiņu. Viens no sarunas svarīgākajiem tematiem bija Melnkalnes integrācija ES un NATO.

 “Latvija ir gatava dalīties savā reformu īstenošanas pieredzē ar Melnkalni un attīstīt abu valstu ārlietu ministriju politisko konsultāciju mehānismu par Eiropas Savienības jautājumiem,” uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs. M.Riekstiņš pauda Latvijas atbalstu ES paplašināšanās procesam Dienvidaustrumeiropā un aicināja Melnkalni turpināt veikt nepieciešamās reformas. Ministri pārrunāja iespējamo vīzu prasības atcelšanu Melnkalnes pilsoņiem ieceļošanai Šengenas zonā no 2010.gada 1.janvāra, ja Melnkalne būs īstenojusi visus nepieciešamos nosacījumus.

Tā kā Melnkalne 2008.gada nogalē ir iesniegusi pieteikumu Rīcības plānam dalībai NATO, abi ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par NATO un Melnkalnes attiecībām, kā arī sadarbību Adrijas valstu, Baltijas valstu un ASV dialoga ietvaros. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī situācija Rietumbalkānu reģionā.

22.septembrī ārlietu ministrs M.Riekstiņš tikās arī ar Maltas premjerministra vietnieku un ārlietu ministru Tonio Borgu.

Tikšanās laikā tika pārrunātas valstu divpusējās attiecības, aktuālie Eiropas Savienības jautājumi, tostarp ES migrācijas politika, kā arī savstarpējais abu valstu atbalsts kandidatūrām starptautiskajās organizācijās un ES aģentūrās.

Maltas ārlietu ministrs iepazīstināja Latvijas ārlietu ministru ar Maltas pieteikumu Eiropas Atbalsta biroja patvērumam (European Asylum Support Office) izvietošanai savā valstī, par ko lēmums tiks pieņemts Eiropas Savienības ietvaros.

Savukārt M.Riekstiņš informēja par Latvijas kandidāti ES Satelītu centra direktora amatam, uz kuru Latvijas valdība ir izvirzījusi Aizsardzības ministrijas Ģeotelpiskās informācijas politikas plānošanas un uzraudzības nodaļas vadītāju Dinu Giluci.

Sarunas laikā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzaicināja Maltas kolēģi ierasties vizītē Latvijā.

22.septembrī ārlietu ministrs M.Riekstiņš tikās ar Izraēlas ārlietu ministru Avigdoru Libermanu, lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes, to skaitā Tuvo Austrumu miera procesa virzību un aktuālo situāciju reģionā.

M.Riekstiņš uzsvēra ekonomiskās sadarbības veicināšanas nepieciešamību, kā arī sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Tikšanās laikā ministri parakstīja Latvijas Republikas valdības un Izraēlas Valsts valdības līgumu par diplomātisko vai konsulāro pārstāvniecību darbinieku ģimenes locekļu apmaksātu nodarbinātību.

Ņemot vērā, ka tieši pirms abu ministru sarunas Ņujorkā norisinājās pirmā trīspusēja tikšanās starp ASV prezidentu Baraku Obamu, Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu un Palestīnas pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, sarunas laikā M.Riekstiņš un A.Libermans īpašu uzmanību pievērsa aktuālajai Tuvo Austrumu miera procesa virzībai un centieniem atsākt miera sarunas starp Izraēlu un Palestīnu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!