• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par valsts karoga izgatavošanu un tiesisko regulējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2009., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198012

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par atbalstu praktiskas ievirzes pētniecības projektiem

Vēl šajā numurā

22.09.2009., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par valsts karoga izgatavošanu un tiesisko regulējumu


 

18.septembrī Ārlietu ministrijas un Heraldikas komisijas rīkotajā seminārā piedalījās vienpadsmit ar Latvijas valsts karoga un valsts simbolikas izgatavošanu saistīti Latvijas uzņēmumi, kā arī mediju pārstāvji. Sarunas gaitā tika uzklausīti karogu ražotāju un tirgotāju viedokļi un ieteikumi par Latvijas valsts karoga izgatavošanu un tā tiesisko regulējumu.

Valsts heraldikas komisijas priekšsēdētājs Laimonis Šēnbergs informēja, ka tuvākajā laikā tiks apstiprināti Latvijas valsts karoga toņa standarti dažādiem materiāliem (poligrāfijai, tekstilam, apdares materiāliem), kas būtiski atvieglotu ražotāju ikdienu.

Ārlietu ministrijas pārstāve, likumprojekta “Latvijas valsts karoga likums” izstrādātāja Sintija Stipre pauda gandarījumu par ražotāju aktivitāti un radošo izdomu, radot izstrādājumus Latvijas valsts karoga krāsās. Tāpat tika atzīmēts, ka pavisam nesen Latvijas tirgū parādījies jauns valsts simbols – Latvijas valsts karoga vimpelis, kurš ļoti plaši jau tiek izmantots Ziemeļeiropā un Skandināvijas valstīs.

Kā semināra dalībnieki, tā arī tā organizētāji atzina, ka nepieciešamas tālākas diskusijas un konsultācijas, lai iespējami kvalitatīvāk sakārtotu jautājumu loku, kas saistīts ar Latvijas valsts simbolu lietošanu.

Līdz 1.oktobrim Saeimas Juridiskā komisija pieņem priekšlikumus likumprojektam pirms izskatīšanas otrajā lasījumā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!