• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par Bauskas slimnīcas turpmākas darbības iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2009., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197912

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

18.09.2009., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par Bauskas slimnīcas turpmākas darbības iespējām

 

Lai turpinātu sarunas par slimnīcas tālākās attīstības iespējām, 16.septembrī veselības ministre Baiba Rozentāle tikās ar Bauskas pārstāvjiem. Sanāksmē piedalījās Bauskas novada domes priekšsēdētājs Valdis Veips, Bauskas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Zeltiņš, Bauskas uzņēmēju pārstāvis Rolands Vinogradovs, valsts galvenā speciāliste ginekoloģijā un dzemdniecībā Dace Rezeberga, galvenais speciālists internajā medicīnā Aivars Lejnieks, kā arī Vienotā neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Renāte Pupele un Veselības ministrijas speciālisti.

Tikšanās gaitā vēlreiz tika pārrunātas Bauskas slimnīcas iespējas un valsts piedāvātais finansējums. Ar 1.septembri ar Bauskas slimnīcu noslēgts līgums, un tā turpina darbu kā aprūpes slimnīca, papildus saņemot finansējumu diennakts neatliekamās palīdzības punkta (traumpunkta) darbībai un finansējumu speciālistu konsultācijām un izmeklējumiem ambulatori.

Paralēli tam sociālās drošības tīkla atbalsta pasākumu ietvaros no 1.oktobra arī Bauskai būs iespējams saņemt papildu līdzekļus mājas aprūpes nodrošināšanai, kas ir būtiski ne tikai pacientiem, bet arī mediķiem, jo tiek nodrošinātas darba iespējas. Trūcīgajiem pacientiem, kuri ārstējas dienas stacionārā, valsts apmaksās uzturēšanos slimnīcu viesnīcās, ja viņiem nebūs iespējas ik dienas doties mājās.

Kā diskusijā uzsvēra galvenie speciālisti: pārprofilējamām slimnīcām nevajadzētu baidīties no ambulatoro pakalpojumu paplašināšanas un dienas stacionāriem, jo, attīstoties tehnoloģijām un izmeklējumu iespējām, nepieciešamība ilgi ārstēties slimnīcās samazinās. Iedzīvotājiem ir svarīgi zināt, ka kritiskā situācijā ieradīsies neatliekamās palīdzības brigāde un vedīs uz tuvāko slimnīcu, kurā var sniegt viskvalificētāko palīdzību, bet nelielu traumu un saslimšanu gadījumā arī Bauskā diennakti strādās neatliekamās palīdzības punkts. Savukārt hronisku saslimšanu aprūpei būs pieejamas gultas slimnīcā vai mājas aprūpes dienests.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!