• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par revīziju Rīgas pašvaldībā par dzīvojamo māju pārvaldīšanu

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu


 

BARROZU1.JPG (15358 bytes)
Vakar, 16.septembrī, Eiropas Parlaments apstiprināja Žozē Manuelu Barrozu Eiropas Komisijas prezidenta amatā. Ž.M.Barrozu tas būs otrais pilnvaru termiņš šajā postenī. Viņu ievēlēja aizklātā balsojumā ar 382 balsīm par, 219 pret un 117 atturoties. Eiropas Komisijas prezidenta pilnvaru termiņš ilgst piecus gadus
Foto: EP Audiovizuālā bibliotēka

Latvijas Valsts prezidents: Apsveicot Eiropas Komisijas prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers, nosūtot vēstuli Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu, apsveicis viņu sakarā ar pārvēlēšanu amatā.

Valdis Zatlers novēlējis Ž. M. Barrozu veiksmi, izturību un neizsīkstošas darba spējas turpmākajā Eiropas Komisijas vadīšanas laikā kā veiksmīgos, tā arī grūtos brīžos.

 “Gribu izteikt atzinību par Jūsu darbu daudzu gadu garumā, pārstāvot un pilnveidojot Eiropas Savienības kopīgās intereses. Vēlos Jums arī pateikties par līdzšinējo sadarbību un pausto atbalstu Latvijai ekonomisko grūtību pārvarēšanā un finanšu sektora stabilizēšanā,” vēstulē norādījis Valsts prezidents.

Viņš arī paudis cerību par turpmāku sadarbības padziļināšanu, strādājot vienotu Eiropas Savienības mērķu labā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Latvijas Ministru prezidents: Apsveicot Eiropas Komisijas prezidentu

16.septembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nosūtīja apsveikumu Žozē Manuelam Barrozu saistībā ar atkārtotu ievēlēšanu Eiropas Komisijas prezidenta amatā.

V.Dombrovskis uzskata, ka Ž.M.Barrozu veiksmīgi vada Eiropas Komisijas darbu laikā, kad Eiropas Savienība piedzīvo dziļāko ekonomisko un finanšu krīzi pēdējo piecdesmit gadu laikā. “Latvija ir pateicīga par Eiropas Komisijas atbalstu valsts maksātspējas nodrošināšanā un starptautiskā aizdevuma piešķiršanā,” savā vēstulē norāda Ministru prezidents.

 “Eiropas Komisijas jaunā sastāva galvenais izaicinājums būs atjaunot Eiropas ekonomisko izaugsmi un ilgtermiņā nostiprināt tās konkurētspēju. Lai to panāktu, jāsamazina sociālās un ekonomiskās atšķirības starp jaunajām un vecajām dalībvalstīm. Eiropas Komisija ir un paliek kopējās ES darba kārtības veidotāja,” vēstulē raksta V.Dombrovskis.

Elīna Melngaile, Ministru prezidenta padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!