• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka Austrijā akreditāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Polijā akreditāciju

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka Austrijā akreditāciju

 

14.septembrī Vīnē ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Austrijā Indulis Bērziņš iesniedza akreditācijas rakstu Austrijas Federālajam prezidentam Haincam Fišeram.

Pēc tam sekoja saruna brīvā un draudzīgā atmosfērā, kur abas puses apsprieda Latvijas un Austrijas sadarbības iespējas, t.sk. Eiropas Savienības ietvaros. I.Bērziņš un H.Fišers pozitīvi novērtēja divpusējo attiecību attīstību kopš Latvijas neatkarības atgūšanas. Ar gandarījumu tika atzīmēts, ka abu valstu starpā nav problēmjautājumu.

Prezidents H.Fišers uzsvēra, ka Austrija saskata tālākās bilaterālo attiecību intensificēšanas iespējas ekonomikā, zinātnē, kultūrā u.c. jomās.

Viņi bija vienisprātis par savstarpējās pieredzes apmaiņas lietderību reģionālajā sadarbībā. Austrija ir ieinteresēta Latvijas pieredzē Baltijas jūras reģiona sadarbībā un stratēģijas tapšanā. I.Bērziņš savukārt apstiprināja ieinteresētību dialoga uzturēšanā ar Austriju, ņemot vērā Austrijas kompetenci Balkānu reģionā.

H.Fišers uzsvēra, ka multilaterālajā aspektā Latvijai un Austrijai nereti ir saskanīgas pozīcijas, un, ņemot vērā Austrijas kā nepastāvīgā ANO Drošības padomes locekļa statusu un prezidentūras pārņemšanu no š.g. novembra, pauda cerību par labu sadarbību ar Latviju ANO kontekstā.

Abas puses apliecināja mazo un vidējo valstu sadarbības nozīmi Eiropas Savienības ietvaros un pauda optimismu par Lisabonas līguma stāšanās spēkā perspektīvām.

 

Latvijas vēstniecības Austrijā informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!