• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par subsīdijām biodegvielas ražotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par Ērikas Zommeres
apstiprināšanu par Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par subsīdijām biodegvielas ražotājiem

 

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti 10.septembrī pozitīvi novērtēja starp ministriem panākto vienošanos biodegvielas ražotājiem vismaz daļēji nodrošināt tiem pienākošās subsīdijas.

Deputāti noskaidroja, ka finanšu, ekonomikas un zemkopības ministri ir vienojušies, ka 2010.gada un 2011.gada valsts budžetos biodegvielas ražotāju atbalstam tiks paredzēti 3,323 miljoni latu, un šī summa vairs netiks pakļauta samazinājumiem. Vienlaikus valsts varētu apņemties līdz 2019.gadam uzņēmējiem segt visu parādu, kas no 2008.gada otrās puses ir izveidojies, nepildot valsts atbalsta programmā paredzēto subsīdiju izmaksu grafiku.

 “Ministru panāktā vienošanās ir solis pareizajā virzienā, jo vēl pirms dažiem mēnešiem netika piedāvāts nekāds problēmas risinājums. Tāpēc deputāti aktīvi iesaistījās risinājuma meklējumos – pie viena galda pirmo reizi aicinājām visus atbildīgos ministrus un atkārtoti pieprasījām ziņojumu par paveikto,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. “Jāatceras, ka šis nav vienas nozares jautājums. Ja netiktu rasts saprātīgs risinājums, uzticība zustu visam valsts atbalstam.”

Patlaban biodegvielas jomā ir izveidojusies ļoti sarežģīta situācija. Apstiprinātā valsts programma paredz būtiskas subsīdijas biodegvielas ražotājiem, kuri, rēķinoties ar valsts atbalstu, ir ņēmuši kredītus ražošanas attīstībai. Taču krīzes apstākļos faktiskais subsīdiju apjoms ir vairākas reizes mazāks, nekā sākotnēji noteikts valsts programmā, tāpēc uzņēmējiem draud maksātnespēja.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa apliecināja, ka plānots attiecīgajos Ministru kabineta noteikumos ierakstīt valsts parāda summu, un tas uzņēmējiem atvieglos sarunas ar bankām. Tāpat tiek apsvērta iespēja uzņēmējiem segt kredītprocentus, kas radušies, neizmaksājot iepriekš solītās subsīdijas. Taču šis jautājums vēl jāsaskaņo ar citām ministrijām, skaidroja Dž.Innusa.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!