• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pakalpojumu pieejamību pašvaldībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pastāvīgā lietošanā piešķirtās zemes izpirkšanas termiņu

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pakalpojumu pieejamību pašvaldībās

 

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti 9.septembrī, ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) atbildīgajām amatpersonām pārrunājot jauno pašvaldību darbu, pauda satraukumu par pakalpojumu pieejamības pasliktināšanos.

 “Nav noslēpums, ka daudzviet Latvijā cilvēkiem tagad jāmēro tālāks ceļš līdz pakalpojumu sniegšanas centram nekā iepriekš un ka daudzas lietas šajos centros nemaz nevar nokārtot,” norādīja deputāts Jānis Lagzdiņš. Savukārt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns deputātiem atzina: lai gan pārsvarā ir izskanējuši emocionāli viedokļi un konkrētas sūdzības ministrija nav saņēmusi, bažas par pakalpojumu kvalitāti un to pieejamību ministrijai pastāv. Patlaban analizēt pašvaldībās pieejamos pakalpojumus un to kvalitāti ir pāragri, jo novadu pašvaldības jaunajā režīmā strādā tikai divus mēnešus pēc vēlēšanām, uzsvēra E.Zalāns.

Deputāti arī vērsa ministra uzmanību uz problēmām, ar ko saskaras uzņēmēji, ja dokumentācijā uzņēmuma adrese nav nomainīta atbilstoši jaunajam administratīvajam iedalījumam. “Uzņēmējiem tie ir papildu resursi – iztērēts laiks un nauda, lai pārreģistrētu savus dokumentus ar jauno adresi,” pauda komisijas priekšsēdētāja biedrs Staņislavs Šķesters.

E.Zalāns deputātiem paskaidroja, ka Uzņēmumu reģistra datubāzē nosaukumi tika mainīti automātiski un ka neskaidrības acīmredzot ir ar saistītajiem dokumentiem. Savukārt RAPLM aicinās Valsts ieņēmumu dienestu neuzlikt uzņēmējiem sodu par nenomainītu juridisko adresi un pagarināt termiņu dokumentu sakārtošanai, norādīja ministrijas valsts sekretāra vietnieks Artis Stucka.

Vaicāts par darba samaksas apmēriem un Darba likuma ievērošanu pašvaldībās un to institūcijās, E.Zalāns uzsvēra, ka pašvaldības lēmumus par darba algām pieņem autonomi, bet darba strīdos ministrijas viedoklim ir ieteikuma raksturs.

Ministrs E.Zalāns komisiju vēl informēja par rajonu padomju reformēšanas gaitu, kas paredzēta līdz šā gada beigām, kā arī par Šveices atbalsta programmu skolas autobusu iegādē, kas kavējas iepirkuma procedūras dēļ.

Tika pārrunāta arī pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likuma grozījumu tālākā virzība Saeimā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!