• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atvērto durvju dienu Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atvērto durvju dienu Saeimā

 

Trešdien, 23.septembrī, Saeima organizē atvērto durvju dienu, kuras ietvaros Latvijas iedzīvotājiem un mūsu valsts viesiem būs iespēja klātienē aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi, kā arī uzzināt vairāk par deputātu ikdienas darbu. Apmeklēt Saeimu īpaši aicināti skolēni.

Dodoties ekskursijā pa Saeimas namu, interesenti varēs apmeklēt Saeimas sēžu zāli, kurā katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes un konferences. Tāpat apmeklētāji varēs ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja un darbinieku darba telpās, kā arī aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam.

Saeimai īpaši svarīga ir sadarbība ar citu valstu parlamentiem, un nozīmīga Saeimas amatpersonu darba sastāvdaļa ir diplomātisko attiecību veidošana. Arī šogad atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs reta iespēja apskatīt telpas, kurās tiek uzņemti citu valstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas. 

Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāta arī informatīva prezentācija par Saeimu, kā arī izstāde par parlamentārisma vēsturi.

Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10 līdz pat 19, lai parlamentu varētu apmeklēt arī tie, kas pa dienu strādā.

Atvērto durvju dienas ietvaros cilvēki ir aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka apmeklētāju skaits, kuri vienlaikus var atrasties Saeimas ēkā, ir ierobežots, priekšroka būs tiem, kuri iepriekš būs pieteikuši savu apmeklējumu, nosūtot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu un tālruņa numuru) uz e-pastu:  ekskursijas@saeima.lv  , un saņēmuši apstiprinājumu par iekļaušanu kādā no apmeklētāju grupām. Interesenti aicināti pieteikties līdz 21.septembrim. Papildu informācija pa tālruni 67087353. 

Lai tuvāk iepazītu Saeimas komisiju darbu, 23.septembrī Saeimu īpaši aicināti apmeklēt arī to nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji, kam vēl nav pieredzes sadarbībā ar parlamentu. Viņiem būs iespēja būt klāt kādā no trešdien plānotajām Saeimas komisiju sēdēm, gūt priekšstatu par parlamenta darba ritmu un plānot tālāku sadarbību ar interesējošo nozares komisiju. NVO pārstāvji, kuri vēlas apmeklēt Saeimas komisiju sēdes, aicināti pieteikties iepriekš, sazinoties ar konkrētās komisijas atbildīgo pārstāvi, kurš deleģēts sadarbības veicināšanai ar NVO. Kontakti pieejami interneta mājaslapā www.saeima.lv sadaļā “Kā sazināties ar Saeimu”.

Lai apmeklētu Saeimas namu, ieejot parlamenta ēkā, apmeklētājiem būs jāuzrāda Saeimas apsardzei personu apliecinošs dokuments (pase, skolēnu apliecība vai autovadītāja apliecība) un jāiziet drošības pārbaude.

Saeimas nama apmeklētājiem jābūt atbilstoši ģērbtiem – netiek ielaisti apmeklētāji īsbiksēs, sporta un pludmales tērpā. Aizliegts ienest šaujamieročus, sprāgstošas un viegli uzliesmojošas vielas, asus priekšmetus u.tml. Apmeklējuma laikā jāievēro pieklājības normas, nedrīkst trokšņot, lietot mobilos telefonus, kā arī ēst ārpus tam speciāli paredzētām vietām. Apmeklētājiem ir jāpakļaujas Saeimas apsardzes un Saeimas Kancelejas darbinieku norādījumiem.

Saeimas ēkā ir atļauts fotografēt un filmēt, ievērojot Saeimas apsardzes un Saeimas Kancelejas darbinieku norādījumus.

Atvērto durvju diena Saeimā notika arī pagājušā gada 19.septembrī. Toreiz iedzīvotāji izrādīja lielu interesi par iespēju apmeklēt Saeimas namu un parlamentu apmeklēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!