• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Reliģisko organizāciju likumā

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”

 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 15.septembrī izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, kas paredz nodokļa atlaidi par finanšu līdzekļu vai mantas ziedošanu organizācijām, kurām piešķirts sabiedriskā labuma statuss.

Jaunais regulējums noteiks, ka ziedotājam par 85 procentiem tiks samazināts uzņēmuma ienākuma nodoklis no ziedotās summas budžeta iestādēm, valsts kapitālsabiedrībām, kuras veic valsts deleģētas kultūras funkcijas, biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm, kurām piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Kopējā nodokļa atlaide nedrīkstēs pārsniegt 20 procentus no nodokļa kopējās summas.

Patlaban – no šā gada 1.jūlija – likums neparedz uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi, bet ziedotājiem ir tiesības samazināt apliekamo ienākumu par summu, kas ziedota sabiedriskā labuma organizācijām.

Grozījumi likumā paredz, ka uzņēmuma ienākuma nodokļa maksātāji nodokļa atlaidi saņems par ziedojumiem, kas veikti no šā gada 1.jūlija.

Paredzēts, ka Saeima galīgajā lasījumā par grozījumiem likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” lems 17.septembrī.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!