• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par strukturālajām reformām veselības nozares pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2009., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197759

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par dzīvnieku kaušanu saskaņā ar reliģiskiem rituāliem

Vēl šajā numurā

16.09.2009., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par strukturālajām reformām veselības nozares pārvaldē

 

Veselības ministrijā ar 15.septembri izveidota jauna, vienkāršāka struktūra, samazinot departamentu skaitu no 11 uz 4. Darbinieku skaits ministrijā samazināts par 43% – no līdzšinējiem 155 uz 89, tādējādi Veselības ministrija kļuvusi par mazāko ministriju valsts pārvaldē.

Kā norāda veselības ministre Baiba Rozentāle: “Veselības aprūpes nozares pārvaldē administratīvās izmaksas ir samazinātas līdz minimumam. No pārvaldes reformas ietaupītie līdzekļi – 400 tūkstoši latu – tiks novirzīti aptuveni 200 endoprotezēšanas operāciju veikšanai. Vēl vairāk ietaupīt uz pārvaldes rēķina nav iespējams. Šobrīd, kad mājasdarbs ir izpildīts, sagaidu koalīcijas partneru atbalstu veselības nozares turpmākai pastāvēšanai, jo bez papildu finansējuma piešķiršanas pēdējos divos mēnešos ārstniecības pakalpojumus iedzīvotājiem nebūs iespējams saņemt.”

Veselības aprūpes pārvaldes reformas rezultātā ar 1.septembri jau likvidēta Sabiedrības veselības aģentūra, kuras funkcijas sadalītas starp Veselības ministriju, Veselības inspekciju, Latvijas Infektoloģijas centru, Katastrofu medicīnas centru un Veselības ekonomikas centru. Savukārt ar 1.oktobri paredzēts reorganizēt Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūru un Medicīnas profesionālās izglītības centru, tos likvidējot. Strukturālajām reformām pakļauta arī Latvijas Medicīnas bibliotēka, kuru plānots pievienot Rīgas Stradiņa universitātei, un Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra, kuru paredzēts pārveidot par Veselības norēķinu centru, kas nodarbotos tikai ar līgumu slēgšanu par veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu, ar ievērojami mazāku darbinieku skaitu. Ar 1.oktobri plānots apvienot Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūru ar Latvijas Infektoloģijas centru.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!