• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta darba vizīti Ķīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2009., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu Baltijas valstu elektroenerģijas tirgu

Vēl šajā numurā

15.09.2009., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta darba vizīti Ķīnā

 

Turpinoties Pasaules ekonomikas forumam Dalianā, Ķīnā, 11.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās vienā no galvenajām foruma plenārsesijām “Izvairīties no nākamā lielā trieciena”, diskutējot, kā globālā krīze ietekmē sociālās drošības sistēmu. Pārrunājot, vai un kad ir iespējams jauns ekonomiskais kritums, Valsts prezidents atzīmēja, ka to nevar izslēgt gadījumos, ja gan politisko, gan ekonomisko lēmumu pieņemšana tiek balstīta uz nepareizām prognozēm. Tomēr, pat pareizi izvērtējot situāciju, ir iespējams kritums kādā atsevišķā sfērā, piemēram, sociālajā jomā.

Diskusijas dalībnieki aktīvi pārsprieda potenciālo sociālo nemieru iemeslus un izpausmes formas, uzsverot, ka tās balstās uz vērtību krīzi un izpaužas slēptā formā, norobežojoties no sabiedrības. Kopīgi definējot nepieciešamību rast iespējas, kā vienot sabiedrības pārstāvjus, V.Zatlers, balstoties uz Latvijas pieredzi, atzīmēja nepieciešamību nodrošināt caurspīdīgu un skaidru komunikāciju par sociālajām reformām, kā arī piedāvāt maznodrošinātajiem sociālo palīdzību. Viņš arī piepilda, ka šobrīd populismu nevar izmantot kā sabiedrības viedokļa un noskaņojuma virzītājspēku, bet gan inovācijas, tai skaitā, politikas veidošanā. Vērtību maiņa ir noteikusi, ka sabiedrībā ir krities uzticības līmenis valsts varai, korporatīvajai videi, bet cēlies piederīgajiem – ģimenei, uz kuru grūtību pārvarēšanā paļaujas lielākā daļa sabiedrības. Tāpat viņš piebilda, ka ir aktivizējusies sabiedrības pārstāvju pašorganizēšanās, kas ir vērtējama kā pozitīvas sekas krīzei.

Diskusiju vadīja viens no galvenajiem televīzijas BBC moderatoriem Niks Govings. Kopā ar Valsts prezidentu diskusijā piedalījās “Operation Hope” priekšsēdētājs Džons Braiants, “APCO Worldwide” prezidente Mārdžerija Krausa, Šveices Starptautiskās vadības attīstības institūta starptautiskās politiskās ekonomikas profesors Žans Pjērs Lēmans un Francijas “Alcatel-Lucent” izpilddirektors Bens Fervājens.

Pēc diskusijas Valsts prezidents tikās ar foruma priekšsēdētāju, profesoru Klausu Švābu. Tiekoties abi pārrunāja ekonomiskās lejupslīdes globālo ietekmi uz Latviju, kā arī K.Švāba gaidāmo vizīti Latvijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!