• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par precizējumiem Valsts kontroles likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2009., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

15.09.2009., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par precizējumiem Valsts kontroles likumā

 

Saeimas Juridiskā komisija 9.septembrī pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Valsts kontroles likumā, paredzot vairākus papildinājumus un precizējumus šīs iestādes darbu reglamentējošā likumā.

Valsts kontrolei (VK) ar grozījumiem noteiktas tiesības ierosināt Ministru kabinetam izveidot komisiju tās veikto revīziju rezultātu izvērtēšanai un nepieciešamo pasākumu veikšanai. Šādas tiesības VK varētu izmantot, lai pievērstu īpašu valdības un sabiedrības uzmanību būtiskām nepilnībām kādas iestādes darbā un panāktu aktīvu rīcību konstatēto trūkumu novēršanai.

Likumprojekts paredz noteikt termiņu, kādā VK sniedz atzinumus par ministriju un citu centrālo valsts iestāžu gada pārskatu sagatavošanas pareizību. Atzinums būs jāsniedz ne vēlāk kā 60 dienu laikā no pārskata saņemšanas. Patlaban šāds termiņš nav noteikts, taču ir nepieciešams, lai VK varētu veikt kvalitatīvu pārskatu izvērtēšanu. Patlaban praksē ir gadījumi, ka valsts iestādes pārskatu neiesniedz laikus vai arī tie ir sagatavoti pārlieku nekvalitatīvi, komisijas deputātiem skaidroja valsts kontroliere Inguna Sudraba. Taču arī šie pārskati jāpagūst izvērtēt līdz kārtējā gada 1.maijam, kad tie jāiesniedz Valsts kasē.

Tāpat visā likumā paredzēts precizēt terminoloģiju.

Par likumprojektu “Grozījumi Valsts kontroles likumā” trešajā, galīgajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!