• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Par iespēju veidot kopīgu Baltijas valstu aviokompāniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2009., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.09.2009., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Par iespēju veidot kopīgu Baltijas valstu aviokompāniju

 
 

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas satiksmes ministri vienojušies izanalizēt iespējas veidot kopīgu Baltijas valstu aviokompāniju. Šāda ideja 9.septembrī izteikta Baltijas valstu transporta ministru ikgadējā sanāksmē, kas notika Palangā, Lietuvā.

 “Ideja nav jaunums, tomēr tai nepieciešams aktualizēts, uz biznesa pamatiem balstīts izvērtējums. Savulaik, 1994.–1995.gadā, jau tika pētītas iespējas veidot vienotu aviokompāniju, notika pārrunas starp SAS (Scandinavian Airlines System) un trīs Baltijas valstīm, tomēr Igaunija un Lietuva šo ieceri noraidīja, tādēļ Latvija kopīgi ar SAS izveidoja “airBaltic”,” norādīja satiksmes ministrs Kaspars Gerhards.

Amatpersonas vienojās, ka sākotnēji pārrunās valstu līdzdalības nepieciešamību un iespējas veidot kopīgu aviokompāniju un tad izpētīs iespējamos sadarbības modeļus un to ekonomisko pamatotību.

K.Gerhards, Lietuvas transporta un komunikāciju ministrs Eliģus Masoulis un Igaunijas ekonomikas un komunikāciju ministrs Juhans Parts diskutēja arī par citām aviācijas jomas tēmām: nepieciešamību pastiprināt valstu sadarbību gaisa transporta jomā, nodrošināt godīgu un vienlīdzīgu konkurenci Baltijas tirgū.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!