• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālie bruņotie spēki: Par brīvības cīņu piemiņas vietu sakopšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2009., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197481

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

11.09.2009., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālie bruņotie spēki: Par brīvības cīņu piemiņas vietu sakopšanu

 
 

Latvijas armijas 90.gadadienas svinību ietvaros 5.septembrī Nacionālie bruņotie spēki (NBS) organizēja talku, kas noritēja veiksmīgi. Visos Latvijas novados tika uzkoptas 43 brīvības cīņu vietas, piemiņas vietas un karavīru kapi atbilstoši NBS vienību dislokācijai. Karavīri un zemessargi talkoja kopā ar ģimenes locekļiem un draugiem.

NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs kopā ar ASV aizsardzības atašeju Latvijā pulkvežleitnantu Kolinu D.Smitu piedalījās piemiņas vietas sakopšanā Rīgā, Buļļu ielas galā, pie Vīķu kroga, kur 1919.gada 3.novembrī Rīgas atbrīvotāji izcīnīja smagu kauju ar Bermonta karaspēku.

Latvijas armija izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi un par tās komandieri ieceļot ģenerāli Dāvi Sīmansonu.

Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu, visos Latvijas novados notiek dažādi pasākumi: militārās parādes, NBS orķestru koncerti, piemiņas ceremonijas, karavīru, zemessargu un jaunsargu sporta sacensības, pārgājieni un talkas, kā arī politikas un vēstures ekspertu diskusijas un konferences.

 

NBS komandiera personīgā štāba Preses daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!